Tuintips: wat doe jij met je tuin?

Tuintips, daar kun je er niet genoeg van hebben! Veel mensen met een tuin weten eigenlijk niet goed wat zij er nu mee aan moeten. Gaan we de boel helemaal betegelen, maken we het lekker groen of kiezen we een middenweg? Het inrichten van een tuin is niet eenvoudig. Nudetuin geeft je graag enkele tuintips ter inspiratie.

 

1. Kunstgras leggen

Zoek je specifiek naar tuintips voor onderhoudsvriendelijke tuinen, maar wil je wel genieten van groen in de tuin? Dan kun je natuurlijk kunstgras leggen. Er zijn veel verschillende soorten kunstgras, waaronder ook zeer realistische varianten. Deze soorten, zoals de Nova Zembla Deluxe, zijn niet van echt gras te onderscheiden. Ideaal om wél van groen te genieten in de tuin, maar niet steeds aan de slag te moeten met de grasmaaier.

 

2. Betonnen muurelementen toepassen

De betonnen muurelementen mogen zeker niet ontbreken aan onze tuintips, want je kunt werkelijk alle kanten op met betonnen muurelementen. Het is sterk, mooi en het gaat jarenlang mee. Je kunt een tuin helemaal inrichten zoals jij het wilt met de betonnen muurelementen. Zo zorg je makkelijk voor speelse hoogteverschillen of bijvoorbeeld voor mooie borders. Betonnen muurelementen zijn uiteraard ook in diverse varianten beschikbaar.

3. Palissadebanden gebruiken

Wil je verschillende niveaus maken in je tuin of zijn er al niveaus en wil je deze op een leuke manier accentueren? Zoek je naar een leuke manier om bloemenperkjes in de tuin te maken of om een pad te omranden? Je kunt altijd gebruik maken van palissadebanden. Deze zijn niet alleen in verschillende vormen te verkrijgen, maar ook in diverse kleuren. Kies bijvoorbeeld voor zwart, rood, geel of bruin.

 

4. Sierlijke terrastegels leggen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een mooi terras in de tuin aan te leggen. Hiervoor kun je natuurlijk de meest uiteenlopende tegels gebruiken. Ter inspiratie kunnen wij je verwijzen naar de VT Wonen siertegels, welke ideaal zijn voor het realiseren van een sfeervol terras. Natuurlijk hebben wij de meest uiteenlopende soorten, maten en kleuren bestrating voor je klaarliggen, waardoor je altijd een tegel kunt bestellen die perfect bij jou én je tuin past.

 

5. Spelen met siergrind en split

Siergrind en split zijn ideaal om mee te spelen in de tuin. Zij zorgen voor een mooie afwisseling in combinatie met kunstgras, bloemborders, aarde en/of betegeling. Het assortiment siergrind en split is zeer veelzijdig, waardoor je de kleuren en soorten gemakkelijk aanpast op de sfeer in de rest van de tuin.

 

Meer tuintips van Nudetuin?

We kunnen je natuurlijk nog eindeloos veel meer tuintips geven, gebaseerd op ons veelzijdige assortiment. Wij informeren en adviseren je graag over de mogelijkheden. Je kunt eens bij ons langskomen in de showtuin in Wageningen. Wij zijn gevestigd aan het Nudepark 93. Natuurlijk kun je ook lekker zelf het online assortiment doornemen en bestellen wat jij nodig hebt om je ideale tuin te creëren. Je kunt natuurlijk altijd contact opnemen voor meer informatie, advies of de nodige tuintips!