Kunstgras kopen: 5 aandachtspunten

Kunstgras kopen is in meerdere situaties een goed idee, maar het is wel belangrijk om van tevoren voldoende informatie in te winnen. Je kunt kunstgras kopen voor in een beursstand, voor op je balkon of om een mooi gazon mee te realiseren in je tuin. Dit zijn slechts voorbeelden. Je kunt je voorstellen dat niet iedere soort kunstgras geschikt is voor elke toepassing. Wil je kunstgras kopen dat goed bij je past? Dan is het goed om te letten op de volgende 5 belangrijke aandachtspunten.

 

1. Toepassing van kunstgras

Als je kunstgras wilt kopen om een mooi gazon mee te realiseren in je achtertuin, dan stel je andere eisen aan het kunstgras dan wanneer je het aanschaft om de vloer van je beursstand aan te kleden. Voor beursstands is het in de meeste gevallen niet belangrijk dat het kunstgras realistisch is. Je kunt kiezen voor goedkoop groen kunstgras, maar ook voor voordelig gekleurd kunstgras. In de meeste gevallen voldoet dat prima aan je eisen. Voor een gazon is realistisch kunstgras natuurlijk wenselijk. Let dan ook op het soort gebruik en de mate van gebruik van het kunstgras. Heeft dier- en kindvriendelijk kunstgras bijvoorbeeld jouw voorkeur? Dan zijn er ook weer meerdere varianten beschikbaar.

 

2. Beste kunstgrashoogte

Eén van de belangrijkste voordelen van kunstgras is natuurlijk wel dat het niet groeit. Je hoeft het niet te maaien om een aangename lengte van de sprieten te behouden. Dit betekent wel dat je ervoor moet zorgen dat de lengte van het kunstgras goed bij je past. De minder realistische kunstgrassoorten hebben vaak korte sprieten, terwijl de grassprieten van realistisch kunstgras een stuk hoger zijn. Hier zijn meerdere varianten in. Het is belangrijk om de beste kunstgrashoogte voor de toepassing te kiezen. Je kunt je hierbij natuurlijk altijd laten adviseren.

 

3. Kunstgras dichtheid

De dichtheid van kunstgras wordt vaak vergeten, maar is wel een belangrijk aandachtspunt. De kunstgras dichtheid zegt namelijk veel over de kwaliteit van het kunstgras. Kwaliteitskunstgras is door een hogere dichtheid zwaarder dan kunstgras van matige kwaliteit.

 

4. Kunstgras kleuren

Je hebt de keuze uit veel kunstgras kleuren. Veel mensen willen ‘gewoon groen kunstgras’, maar eigenlijk bestaat dit niet. Er zijn namelijk veel verschillende kleuren groen beschikbaar als het om kunstgras gaat. Zo zijn er bijvoorbeeld kunstgrassoorten die uitgevoerd zijn in een enkele kleur groen, maar er zijn ook enkele luxe varianten die meerdere groentinten combineren voor een extra realistisch effect. Daarnaast zijn er natuurlijk ook niet-realistische kleuren voor diverse toepassingen. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor roze kunstgras of blauw kunstgras.

 

5. De invloed van de zon

Tot slot is het goed om aandacht te besteden aan de aanwezigheid van de zon en de invloed ervan. Je kunt kunstgras kopen dat in de schaduw precies bij je past, maar dat in de felle zon nét niet de goede kleur voor jou heeft. Dan valt je nieuwe kunstgras erg tegen als de zon er de hele dag op staat in de tuin. Andersom geldt dit uiteraard ook zo. Het is dan ook goed om te kijken hoeveel zon er op het kunstgras zal schijnen, zodat je rekening kunt houden met de eventuele invloed van de zon op de uitstraling van het kunstgras.

 

Kunstgras kopen? Wij adviseren je graag!

Wil jij mooi kunstgras kopen dat perfect bij jou en het betreffende doeleinde past? Dan kom je natuurlijk je kunstgras kopen bij Nudetuin. Bekijk ons assortiment kunstgras online of kom eens langs op onze locatie in Wageningen. Je bent altijd welkom. Wij informeren en adviseren je graag als je kunstgras wilt kopen. Koop je liever online? Neem dan gerust contact met ons op als je nog vragen hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website