5 belangrijke voordelen van kunstgras

De voordelen van kunstgras zijn lang niet altijd duidelijk. Het is dan ook zo dat niet alle kunstgras voordelen voor de hand liggen. Nudetuin biedt een ruim assortiment kunstgras en iedere variant heeft eigen kenmerken en eigenschappen. Wel bieden alle soorten dezelfde voordelen. Daarom willen wij graag de 5 belangrijkste voordelen van kunstgras met je delen.

 

1. Onderhoudsvriendelijk

Eén van de belangrijkste voordelen van kunstgras, die ervoor zorgt dat mensen kiezen voor een kunstgazon, is wel de onderhoudsvriendelijkheid. Kunstgras hoef je vanzelfsprekend niet te maaien. Als je dus wél wilt genieten van een mooi gazon in de tuin, maar geen zin hebt om met regelmaat aan de slag te gaan met een grasmaaier, dan is kunstgras een ideale keuze.

 

2. Geen extra producten nodig

Als je een echt gazon in de tuin hebt, dan moet je in de meeste gevallen de nodige extra producten kopen. Denk aan bemestingsproducten en producten op het gebied van bestrijding. Deze producten heb je niet nodig wanneer je een kunstgazon hebt. Je kunt het kunstgras leggen, of laten leggen, en je geniet direct van een mooi gazon.

 

3. Een lange levensduur

De levensduur behoort ook zeker tot de beste voordelen van kunstgras, want je kunt jarenlang van kunstgras genieten. Het is zeker niet zo dat je het kunstgras binnen een paar jaar alweer moet vervangen omdat het versleten is. Kunstgras is tegenwoordig van uitzonderlijke kwaliteit, waardoor je er jarenlang van kunt genieten zonder dat de grasmat aan kwaliteit verliest.

 

4. Kunstgras is kleurvast

Kunstgras heeft Uv-bestendige eigenschappen. Dit betekent dat het niet zal verkleuren door de zon. Ook andere weersomstandigheden, zoals regen en sneeuw, hebben geen negatief effect op de kleur. Ook na jarenlang gebruik heeft de grasmat nog dezelfde kleur als op het moment dat je deze kocht. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de hoge kwaliteit. Omdat de kleur altijd hetzelfde blijft is het dus wel belangrijk om de kleur van je kunstgras heel bewust te kiezen. Houd er bij het maken van je keuze uit ons assortiment rekening mee dat de kleur anders oogt in de zon dan in de schaduw, bijvoorbeeld.

 

5. Geschikt voor diverse ondergronden

Kunstgras kan op vrijwel iedere vlakke ondergrond worden gelegd en ook dit is één van de belangrijkste voordelen van kunstgras. Je hoeft de tuin namelijk niet eerst helemaal te bewerken voordat je kunstgras kunt leggen. Je kunt het kunstgras op een zandbed leggen, maar kunstgras op tegels leggen is bijvoorbeeld evengoed mogelijk.

Ontdek de voordelen van kunstgras zelf

Kunstgras is tegenwoordig van een zeer hoge kwaliteit, waardoor er zeer realistische varianten te verkrijgen zijn. Deze soorten zijn niet van echt te onderscheiden. Ook voelen zij lekker zacht aan, waardoor het kunstgras ideaal is voor kinderen en huisdieren. Zo zijn er nog veel meer voordelen van kunstgras te noemen, maar eigenlijk moet je de voordelen van kunstgras gewoon eens zelf ervaren. Kom eens langs in onze showtuin in Wageningen om het kunstgras te zien én te voelen, of bestel gewoon makkelijk online. Natuurlijk kun je ook altijd contact met ons opnemen.