Kunstgras op tegels leggen: kan dat?

Kunstgras op tegels leggen kan de voorkeur hebben. Wanneer je een betegelde tuin hebt waarin je liever kunstgras ziet liggen, dan is het natuurlijk veel makkelijker om het kunstgras op tegels te leggen dan dat je de tegels eerst moet verwijderen. De vraag is dan natuurlijk wel of het mogelijk is om kunstgras op tegels te leggen. Nudetuin vertelt je hier meer over.

 

Kunstgras op tegels leggen is goed mogelijk

Laten we direct met het goede nieuws beginnen: kunstgras op tegels leggen is goed mogelijk. Kunstgras laat zich goed leggen op de meest uiteenlopende ondergronden en hoeft dan ook niet per definitie op aarde of zand geplaatst te worden. Wel is het zo dat je rekening moet houden met een aantal zaken wanneer je kunstgras op tegels wilt leggen. In de basis heb je twee goede opties om kunstgras op tegels te bevestigen.

 

Kunstgras op tegels plakken

Je kunt kunstgras op tegels leggen, maar er is wel enige bevestiging nodig. Het is niet de bedoeling dat het kunstgras onder je voeten vandaan glijdt. Het is dus nodig om het kunstgras op de tegels vast te maken. Hiervoor is speciale tape beschikbaar, waarmee je kunstgras op tegels kunt plakken. De tape kan worden gebruikt voor het bevestigen van kunstgras op diverse ondergronden, zolang deze ondergrond maar vast, vetvrij en vochtvrij is. De speciale tape is zeer sterk, maar op een vochtige of vettige ondergrond hecht deze niet.

 

Kunstgras op tegels lijmen

De tweede optie is het lijmen van kunstgras op tegels. Voor velen heeft deze optie niet de voorkeur, omdat het werken met kunstgraslijm toch iets lastiger is dan het werken met kunstgrastape. Wel is het zo dat kunstgras op tegels lijmen natuurlijk zorgt voor een betere hechting dan met tape. Voor het lijmen van het kunstgras geldt dat de ondergrond vast en egaal moet zijn voor een mooi resultaat.

 

Wanneer kies je voor kunstgras plakken?

In veel gevallen is het plakken van kunstgras op tegels voldoende. In de gemiddelde tuin bestaat er niet bijzonder veel belasting van het kunstgras, waardoor het ook niet snel los zal raken. Wordt er alleen over het kunstgras gelopen of wordt erop gezeten? Dan is het gebruik van kunstgrastape genoeg om het kunstgras goed te bevestigen.

 

Wanneer kies je voor kunstgras lijmen?

Wil je het kunstgras op tegels leggen in een tuin waar vaak kinderen en huisdieren rennen en spelen, waar het kunstgras relatief zwaar belast wordt of waar gewoon veel activiteit op plaatsvindt? Dan is het in de meeste gevallen beter om te kiezen voor het lijmen van het kunstgras op tegels. Je weet dan zeker dat het kunstgras gewoon goed op de juiste plek blijft liggen, ook wanneer er enthousiast op het kunstgras wordt gespeeld.

 

Meer weten over kunstgras op tegels leggen?

Wil jij kunstgras op tegels leggen en wil je hier meer over weten? Of ben je benieuwd naar ons brede assortiment kunstgras? Kom eens langs in onze showtuin in Wageningen of neem vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren en adviseren je graag.