Kunstgras leggen

Zelf uw kunstgras leggen?

Wilt u zelf uw kunstgras leggen? Dan vindt u op deze pagina de bijbehorende producten om de klus netjes te klaren. Kunstgras leggen is geen hogere wiskunde, maar vergt wel wat handigheid en verschillende situaties en ondergronden vragen om een andere aanpak. In onze showtuin in Wageningen kunnen we ook precies uitleggen hoe u het karwei het beste aanvliegt. Laat u toch liever een vakman uw kunstgras leggen? Ook daarin kan Nudetuin u van dienst zijn.

Er zijn geen producten gevonden in deze categorie
Wilt u meer weten over de mogelijkheden of heeft u vragen over een product? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en laat u informeren door één van onze medewerkers

Kunstgras leggen: het begint bij de ondergrond…

U kunt kunstgras leggen op zowel harde als zachte ondergronden. Belangrijk is in ieder geval dat de ondergrond egaal is en waterdoorlatend. Verder zijn er enkele verschillen in het aanleggen van kunstgras op een harde of zachte ondergrond.

Kunstgras leggen op een zachte ondergrond zoals zand of een bestaande grasmat vraagt wat voorbereiding. Gras of andere begroeiing moet worden verwijderd, de grond moet worden afgegraven en vervolgens met 5 tot 10 centimeter witzand worden opgehoogd. Dit zandbed dient te worden aangetrild en vervolgens te worden geëgaliseerd.

Hieroverheen komt een drukverdelend stabilisatiedoek als ondergrond, dat voorkomt dat er onkruid door het kunstgras heen groeit. Ook wordt hiermee voorkomen dat er indrukken achterblijven door het belopen van het kunstgras of op het kunstgras opgesteld tuinmeubilair.

Bij kunstgras leggen op een harde ondergrond wordt eerst een dempingsplaat of stabiliserend onderdoek gelegd als tussenondergrond voor het kunstgras. Een dempingsplaat zorgt voor valdemping onder speeltoestellen (bij scholen is dit verplicht) en maakt kleine oneffenheden onzichtbaar.