Tuin ideeën opdoen: 5 manieren!

Tuin ideeën opdoen voor je eigen tuin: veel mensen doen het! Toch doet niet iedereen het op dezelfde manier. Je kunt op veel verschillende manieren tuin ideeën opdoen als je jouw eigen tuin eens goed onder handen wilt nemen. Weet je echt niet wat je wilt in je tuin, zoals kunstgras, een mooi terras, een vijver of misschien wel een zwembad? Alles hangt natuurlijk ook een beetje samen met de grootte van je tuin en met wat jij precies in de tuin wilt kunnen doen.  Wil jij ook tuin ideeën opdoen? Nudetuin geeft je 5 manieren om ermee aan de slag te gaan.

 

1. Koop eens wat tuinmagazines

Ga naar de plaatselijke boekhandel, de supermarkt of een andere lokale shop die magazines verkoopt. Bekijk eens de tuintijdschriften die er beschikbaar zijn en ontdek welke jou aanspreken. Tuinmagazines staan boordevol leuke ideeën voor grote én kleinere tuinen. Zo kun je makkelijk tuin ideeën opdoen door lekker op de bank te bladeren door de magazines.

 

2. Tuin ideeën opdoen in je eigen buurt

Weet je dat je ook heel goed leuke tuin ideeën kunt opdoen in je eigen buurt? Kies een dag waarop het goed weer is om een lekkere wandeling te maken. Ga eens niet naar het strand of het bos voor een wandeling, al dan niet met je hond(en), maar loopt eens door de straten in je eigen buurt en bekijk de tuinen van anderen in jouw omgeving. Je kunt zo goede tuin ideeën opdoen, je leert je buurt beter en op een andere manier kennen én je bent ook nog eens lekker gezond bezig.

 

3. Gebruik eens een handige ontwerptool

Je hoeft niet per definitie de deur uit om leuke tuin ideeën te gaan opdoen. Je kunt ook lekker thuisblijven en je smartphone of tablet erbij pakken. Dan hebben we het niet over het bekijken van tuinfoto’s in Google, wat natuurlijk ook goed mogelijk is, maar we willen je wijzen op de mogelijkheid tot het gebruik van een ontwerptool voor je tuin. Nudetuin heeft een leuke ontwerptool voor je waarmee je eindeloos aan de slag kunt. Ontwerp je eigen tuin. Blijkt het toch niet helemaal te zijn wat je wilt? Wis je ontwerp en begin opnieuw, of verander gewoon wat dingen. Zo kom je makkelijk tot het ideale ontwerp voor jouw tuin.

 

4. Tuin ideeën opdoen op vakantie

Je kunt tuin ideeën opdoen in je eigen buurt, door een wandelingetje door de straten te maken, maar je kunt dit natuurlijk ook op vakantie doen. In Nederland én in het buitenland zijn prachtige tuinen te ontdekken die je meer dan voldoende inspiratie bieden. Eerder al gaven wij je inzicht in de mooiste tuinen ter wereld, maar je kunt je ook laten inspireren door ‘gewone tuinen’ in jouw vakantieomgeving. Eigenlijk zijn er overal tuinen te vinden die jou kunnen inspireren.

 

5. Laat je inspireren door Nudetuin!

Last but not least, je bent natuurlijk ook welkom bij Nudetuin! Je kunt niet alleen lekker scrollen door ons online assortiment voor de nodige inspiratie, maar je kunt bij ons ook tuin ideeën opdoen in onze showtuin in Wageningen. Kom eens langs en laat je verrassen door het aanbod en inspireren door de mogelijkheden. Natuurlijk denken wij ook graag met je mee. Wil je meer weten? Neem dan contact op. Wil je direct tuin ideeën opdoen? Kijk dan in onze webwinkel of kom gezellig langs!