Top 5 mooiste tuinen ter wereld: boordevol inspiratie!

De mooiste tuinen ter wereld bieden je natuurlijk een bron aan inspiratie voor je eigen tuin. Heeft jouw tuin wel een opknapbeurtje nodig, maar heb je geen idee wat je met de tuin aan moet? Laat je dan inspireren door de mooiste tuinen ter wereld. Neem eens een online kijkje in deze tuinen of, beter nog, ga er eens naartoe als je de kans hebt. Nudetuin geeft je inzicht in de top 5 mooiste tuinen ter wereld. Laten we aftellen!

 

5. Butchart Gardens in Canada

De Butchart Gardens zijn te vinden in de baai van Brentwood, British Colombia, Canada. Het is een eindje reizen, maar dan kom je wel in een wereldberoemde tuin terecht die je veel inspiratie biedt. Je vindt er onder meer exotische bloeiende planten, prachtig aangelegde vijvers en diverse thematuinen. Er zijn maar liefst 700 verschillende plantensoorten te ontdekken in deze tuin met een grootte van 22 hectare. Hiermee is het de kleinste tuin van de 5 mooiste tuinen ter wereld.

 

4. Nong Nooch Tropical Botanical Garden in Thailand

In Pattaya City in Thailand kun je de Nong Nooch Tropical Botanical Garden vinden. Deze botanische tuin heeft een grootte van maar liefst 500 hectare en biedt de grootste collectie bloeiende planten van Thailand. Je kunt er een kleine 700 inheemse plantensoorten bewonderen. Je kunt de tuin op een unieke manier verkennen door over de loopbrug te wandelen. Deze brug heeft een lengte van ruim een kilometer, waardoor je veel van de tuin kunt zien tijdens je wandeling.

 

3. Chateau de Villandry in Frankrijk

Chateau de Villandry voegt zes indrukwekkende tuinen samen in de plaats Indre-et-Loire in Frankrijk. Deze tuinen zijn te vinden op diverse terrassen en ieder terras heeft een eigen karakter. Op het bovenste terras is de ‘Zonnetuin’ te vinden en de ‘Watertuin’ ligt een terras lager. Op de andere terrassen vind je onder meer een siertuin en een kruidentuin. De vele indrukwekkende fonteinen en de mooi aangelegde gazons maken een onvergetelijke indruk.

 

2. Tuinen van Versailles in Frankrijk

We blijven nog even in Frankrijk, want het land heeft nog een tuin die je echt niet mag missen als je toch in het land bent. De tuinen van Versailles zijn een absolute inspiratiebron voor je eigen tuin, vooral omdat er zoveel variatie te vinden is. Niet voor niets staan de tuinen van Versailles op de tweede plek van mooiste tuinen ter wereld. Laat je inspireren door 35 kilometer aan kanalen, honderden hectare bloembedden, 300 hectare bos, 372 beelden, 600 fonteinen, 200.000 bomen en meer dan 210.000 bloeiende planten.

 

1. Keukenhof in Nederland

Ons eigen landje staat toch echt met stipt op nummer 1 en is voor Nederlanders natuurlijk ook het dichtstbij om te bezoeken. Je kunt deze enorme tuin – de grootste bloementuin ter wereld – vinden in de plaats Lisse. De Keukenhof heeft een grootte van 32 hectare, waarop ieder jaar weer meer dan 7 miljoen bloemen in bloei staan. Daarnaast zijn er prachtige beelden, diverse binnen- en buitenshows, kraampjes, een molen, aangelegde vijvers en nog veel meer. Je kunt de tuin bewonderen door je eigen route te lopen over de ruim 15 kilometer lange wandelpaden.

 

Hebben de mooiste tuinen ter wereld je geïnspireerd?

Heb jij je laten inspireren door de mooiste tuinen ter wereld en zit je nu boordevol ideeën voor je eigen tuin? Dan kun je bij Nudetuin natuurlijk lekker shoppen naar alles wat je nodig hebt. Dit doe je eenvoudig online of je komt gezellig bij ons langs in de showtuin in Wageningen. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.