Welk kunstgras is de beste keuze?

Welk kunstgras is de beste keuze? Deze vraag wordt ons vaak gesteld. Helaas is er geen standaard antwoord te geven. Het is namelijk zo dat kunstgras moet worden aangepast op de persoonlijke wensen, voorkeuren en eisen. Wij kunnen je dus niet zomaar vertellen welk kunstgras de beste keuze is, want dit is afhankelijk van meerdere factoren. Wat we je wel kunnen vertellen is waar je op moet letten bij het uitkiezen van kunstgras. Als je weet wat de aandachtspunten zijn, dan ontdek je eenvoudig zelf welk kunstgras de beste keuze is voor jou. Hieronder geven wij je 4 aandachtspunten bij het kiezen van kunstgras.

 

1. Waar ga je het kunstgras leggen?

De kleur van kunstgras is heel belangrijk. Deze moet goed bij je passen en iedereen heeft hier een andere smaak in. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de kleur van kunstgras anders is onder bepaalde omstandigheden. Ga je het kunstgras leggen in een schaduwrijke tuin? Dan is het vaak beter om een wat lichtere kleur kunstgras te kiezen. Zo voorkom je dat het kunstgras te donker toont. Ga je het kunstgras juist in een zonrijke tuin leggen? Dan kan een lichte kleur zorgen voor een te fel resultaat. Het is dan juist beter om te kiezen voor een kunstgras met wat donkerdere sprieten.

 

2. Kies je voor één kleur of meerdere kleuren?

Je kunt kunstgras kopen in een enkele kleur of in meerdere kleuren. Hierbij is het belangrijk om je te bedenken dat ‘gewoon groen’ niet bestaat. Er is kunstgras beschikbaar met veel verschillende tinten groen. In bepaalde varianten worden er meerdere tinten gecombineerd voor een extra realistische uitstraling van het kunstgras. Vind je een realistische uitstraling minder belangrijk? Dan kun je ook kiezen voor een kunstgrassoort met één kleur spriet.

 

3. Wat voor kwaliteit moet het kunstgras hebben?

Natuurlijk, je wilt kunstgras van goede kwaliteit. Toch zit er verschil tussen kwaliteit en kwaliteit. Wordt het kunstgras zelden of niet zwaar belast en ook niet intensief gebruikt? Dan hoef je niet per se te kiezen voor kunstgras van de hoogste kwaliteit. Iedere kwaliteit is dan in principe voldoende, waardoor je enkel hoeft te kijken naar welk kunstgras het beste is op basis van de uitstraling. Wil je wel echt de beste kwaliteit kunstgras? Kies dan voor een zo hoog mogelijke dichtheid.

 

4. Hoe hoog mag het kunstgras zijn?

Kunstgras heeft geen standaard hoogte. Er zijn varianten met een relatief korte spriet, soorten met een relatief lange spriet en varianten die daar precies tussen vallen. Om te bepalen welk kunstgras de beste keuze is als het om de lengte gaat is het goed om jezelf af te vragen hoe realistisch je het kunstgras wilt hebben. Hierbij geldt de regel dat kunstgras minder realistisch wordt naar mate de sprietjes korter worden. Langere sprietjes zorgen dus voor een realistischer resultaat.

 

Welk kunstgras is de beste keuze voor jou?

Heb je online het kunstgras gevonden dat het best bij je past? Dan kun je natuurlijk direct een bestelling plaatsen in de webwinkel. Natuurlijk kun je altijd contact met ons opnemen als je nog vragen hebt. Weet je niet goed welk kunstgras de beste keuze is voor jou, maar wil je wel kunstgras kopen bij ons? Dan nodigen wij je uit om eens een bezoek te brengen aan onze showtuin in Wageningen, aan het Nudepark 93. Dan informeren en adviseren wij je graag, zodat wij samen met jou ontdekken welke kunstgras de beste keuze is voor jou.