Wat is de beste hoogte van kunstgras?

De beste hoogte van kunstgras is niet gemakkelijk aan te geven. Het gaat vooral om wat jij verwacht van je kunstgras, welke uitstraling je wilt bereiken en voor welk doeleinde je het kunstgras wilt gebruiken. Op basis hiervan kun je de beste hoogte van kunstgras bepalen. Nudetuin geeft je een handig overzicht van de soorten kunstgras in diverse hoogte categorieën.

 

Hoogte van kunstgras: minder dan 20 millimeter

Een vezelhoogte van minder dan 20 millimeter is de beste hoogte van kunstgras wanneer je zoekt naar een zachte ondergrond voor kinderen om op te spelen. Deze hoogte is ook fijn als je zoekt naar een groene vloer voor een beursstand of bijvoorbeeld een etalage. Kunstgras met een lage vezelhoogte, zoals kunstgras Gaby met een vezelhoogte van 4 millimeter, kent veel verschillende toepassingen.

 

Hoogte van kunstgras: 20 tot en met 25 millimeter

Wil je meer richting de realistische soorten kunstgras? Realistisch kunstgras is er in diverse varianten. In de regel geldt dat het kunstgras realistischer oogt naar mate het hoger wordt. Wel zijn vuiltjes, zoals losse bladeren, weer lastiger te verwijderen van hoog kunstgras. Wil je het beste van beide? Dan kies je voor een middelmaat. De beste hoogte van kunstgras is dan tussen de 20 en 25 millimeter. In deze categorie hebben wij kunstgras Truda met een hoogte van 20 millimeter en kunstgras Dianne, Alaine en Pauline met een vezelhoogte van 25 millimeter.

 

Hoogte van kunstgras 26 tot en met 30 millimeter

Als je toch nog iets realistischer en zachter kunstgras wilt, dan is de beste hoogte van kunstgras tussen de 26 en 30 millimeter. Hier hebben wij veel verschillende soorten van. Kunstgras Nova Zembla, Celine en Belle hebben een vezelhoogte van 26 millimeter. Kunstgras Boa Vista is met 28 millimeter is hoger. De Nova Zembla is er ook in een luxere uitvoering, namelijk de Nova Zembla Deluxe. Deze heeft een vezelhoogte van 30 millimeter.

 

Hoogte van kunstgras: 31 tot en met 35 millimeter

Wil je kriebelende sprietjes tussen je tenen, genieten van een zeer natuurlijke uitstraling en een heerlijk zachte touch? Dan is 31 tot en met 35 millimeter de beste hoogte van kunstgras. Hiervan hebben wij vier varianten in ons assortiment. Op de eerste plaats is er kunstgras Sophie met een vezelhoogte van 32 millimeter. Daarop volgt kunstgras Claire met een vezelhoogte van 33 millimeter. Wil je een nog iets grotere hoogte? Dan kun je kiezen uit kunstgras Sylvie of kunstgras Nina, allebei met een vezelhoogte van 35 millimeter.

 

Hoogte van kunstgras: meer dan 36 millimeter

Hou je van de look van gras dat eigenlijk op het punt staat om gemaaid te worden? Een beetje een wildere uitstraling, puur natuurlijk en tegen het ‘te lang’ aan? Dan is er ook nog een variant met een vezelhoogte van maar liefst 40 millimeter. Dit is kunstgras Amelie.

 

De beste hoogte van kunstgras bepalen

Wij hebben je meer informatie gegeven over de mogelijkheden in de wereld van kunstgras, en dan met name over de vezelhoogte ervan. Nu is het natuurlijk aan jou om de beste hoogte van kunstgras te bepalen voor jouw aankoop. Weet je het al? Dan kun je online bestellen bij Nudetuin. Kom je er niet uit? Dan nodigen wij je uit om eens langs te komen in Wageningen, waar je het kunstgras zelf kunt zien en voelen. In veel gevallen is het dan makkelijker om de beste hoogte van kunstgras te bepalen. Natuurlijk kun je ook altijd even contact opnemen.