Waar wordt kunstgras van gemaakt?

Kunstgras is er in veel varianten, maar waar wordt kunstgras van gemaakt? Veel mensen hebben hier wel een idee bij, maar weten het toch niet precies. Wij horen dan ook vaker de vraag ‘Waar wordt kunstgras van gemaakt?’ voorbij komen, zeker nu duurzaamheid en milieuvriendelijkheid een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Nudetuin vertelt je graag meer over waar kunstgras nu precies van gemaakt wordt.

 

Hier wordt kunstgras van gemaakt!

We kunnen je in de basis een heel eenvoudig en kort antwoord geven: kunstgras wordt gemaakt van synthetische vezels. Dit geldt voor alle soorten kunstgras, van gekleurd kunstgras tot realistische, groene varianten. Dan rijst er natuurlijk direct een volgende vraag op, want als alle soorten kunstgras worden gemaakt van synthetische vezels, hoe ontstaat er dan kwaliteits- en structuurverschil? Absoluut een goede vraag, want we kennen relatief goedkope en onrealistische varianten en we kennen kunstgras dat niet van echt gras te onderscheiden is. Het verschil zit in de specifieke soort synthetische vezels en de specifieke bewerking. Hierdoor ontstaan er eigenlijk drie soorten kunstgras, namelijk gemaakt van nylon, van polyethyleen en van polypropyleen. Natuurlijk vertellen we je graag meer over wat je van deze varianten mag verwachten.

 

Kunstgras nylon: wat mag je ervan verwachten?

Op de eerste plaats is er dus nylon kunstgras en deze variant brengt unieke kenmerken en eigenschappen met zich mee. Deze varianten zijn zeer stabiel en supersterk. Dit levert ook wel de nodige extra stijfheid op en een langere levensduur dan andere soorten kunstgras. Nylon kunstgras gaat uitstekend om met zeer lage en zeer hoge temperaturen, terwijl het ook perfect is om zwaarder te belasten wanneer dit nodig is. Van alle soorten kunstgras biedt de variant van nylon de hoogste kwaliteit.

 

Kunstgras polyethyleen: wat mag je ervan verwachten?

Zoals we net al aan hebben gegeven zijn de nylon kunstgras soorten aan de stijve kant. Wil jij juist genieten van extra zachtheid van de grassprietjes? Dan kun je beter kiezen voor polyethyleen kunstgras. Deze varianten voelen echt veel zachter aan, terwijl de kwaliteit ook gewoon hoog blijft. Je kunt rekenen op een goede levensduur van de polyethyleen grasmat. Daarnaast zijn er in deze sectie varianten te vinden die echt niet van echt gras te onderscheiden zijn. Dat is dus zeker ook wel een pluspuntje!

 

Kunstgras polypropyleen: wat mag je ervan verwachten?

Niet alle soorten kunstgras worden gebruikt voor het aanleggen van een mooi gazon. Kunstgras wordt ook gebruikt voor het bekleden van vloeren, bijvoorbeeld van een beursstand of van een etalage. Het is lang niet altijd belangrijk dat het kunstgras er zeer realistisch uitziet. Maakt dit voor jou niet uit en wil je vooral lekker voordelig uit zijn? Dan kies je voor polypropyleen kunstgras. Deze varianten laten een aanzienlijk mindere kwaliteit zien en zien er ook niet realistisch uit, maar daar is de prijs ook zeker naar. Kunstgras Gaby is een voorbeeld van de goedkoopste soorten kunstgras.

 

Waar wordt Nudetuin kunstgras van gemaakt?

Wij hebben alle soorten kunstgas voor je klaarstaan in ons online assortiment. Wij vinden het belangrijk dat jij kunstgras kunt kopen dat perfect bij je past. Zoek je mooi, realistisch en lekker zacht kunstgras voor in je tuin? Wij hebben het voor je! Wil je zo goedkoop mogelijk kunstgras om op de etalagevloer van je winkel te plaatsen? Dat hebben we zeker ook! Bestel jouw favoriete kunstgras direct online of kom eens langs in onze showtuin, waar je de soorten kunstgras zelf kunt bekijken én aanvoelen. Wil je meer informatie of advies? Neem dan gerust contact met ons op.