Tuintips juni: dit heeft je tuin in juni nodig!

Tuintips voor juni helpen je om de komende maanden weer volop van je tuin te genieten. De zomer is in aantocht en je wilt genieten van een mooie, goed verzorgde en nette tuin. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Er zijn een aantal dingen die je tuin in juni nodig heeft, afhankelijk van de inrichting en indeling van je tuin. Nudetuin geeft je praktische tuintips voor juni, zodat jij in de zomer optimaal kunt genieten van je tuin.

 

1. Snoeien vóór 21 juni

Heb je mooie beplanting en / of hagen in de tuin staan? Dan is het belangrijk om deze te snoeien vóór 21 juni. Waarom nu precies vóór deze datum? Dit is de langste dag van het jaar en dat heeft invloed op de groei van beplanting en hagen, zoals ook de buxus. Alles krijgt namelijk een groeispurt na deze datum en het is belangrijk om te snoeien voordat deze groeispurt begint. Eén van de belangrijkste tuintips juni is dan ook: snoei vóór 21 juni. Hier komt nog een extra tip bij kijken: snoei het liefst wanneer de zon niet schijnt. Zo voorkom je dat vooral de hagen uitdrogen of verbranden.

 

2. Gras maaien in de avond

Heb je gras in de tuin? Dan is het belangrijk om het gras op de juiste wijze te maaien. Zeker als het droog en warm weer is – en dit weer houdt een tijdje aan – is het goed om het gras wat langer te laten. Maai het dus wel, maar niet te kort. Maai ook niet te vaak. Het is voldoende om eenmaal per week of maximaal tweemaal per week te maaien en dit doe je het best in de avond. Heb je nog geen gras in de tuin en wil je dit eigenlijk wel, maar het je helemaal geen zin in al die maaiwerkzaamheden? Dan kun je natuurlijk eens een kijkje nemen in ons assortiment kunstgras.

 

3. Een paar uur achtereen beregenen

Eén van de meest bekende tuintips juni is wel dat het nodig is om de beplanting water te geven. Je moet de tuin beregenen of sproeien, omdat we met droger weer te maken krijgen. Tot zo ver de open deur, want hier zit nog wel wat extra informatie aan vast waar mensen vaak niet vanaf weten. Zo is het altijd beter om te beregenen in de vroege ochtend, het liefst vóór acht uur. Daarnaast is het zo dat je beter eenmaal per week een paar uur lang kunt beregenen / sproeien dan elke dag een kwartiertje.

 

4. Tijd voor tegelonderhoud

Juni is ook zeker de maand om te zorgen voor extra onderhoud voor tuintegels. Heb je goede tuintegels liggen? Geef ze dan een poetsbeurt en verwijder alle onkruid dat ertussendoor is gaan groeien. Zorg voor een complete onderhoudsbehandeling. Heb je nog geen goede tuintegels of zijn de huidige tegels aan vervanging toe? Kijk dan eens in ons assortiment tuintegels voor inspiratie.

 

5. In etappes de vijver aanvullen

Met de zomer in aantocht – en vaak al warmer weer in juni – wordt het water in de vijver minder. Heb je een vijver met vissen? Dan is het natuurlijk belangrijk voor de gezondheid van de vissen én de vijver om te zorgen voor voldoende water. Dit water verdampt door de warmte, dus in juni start je met het aanvullen / bijvullen. Je kunt dit doen met koud water, maar doe dit wel altijd in etappes. Zo voorkom je dat het water in één klap te koud wordt, waardoor de gezondheid van de vissen juist in het geding komt.

 

Hebben onze tuintips voor juni je geïnspireerd?

Wij hopen natuurlijk vooral dat onze tuintips voor juni je hebben geholpen, zodat je precies weet wat jouw tuin in juni nodig heeft om er de hele zomer mooi uit te zien. Het kan ook zijn dat onze tuintips voor juni je nieuwe ideeën hebben gegeven voor de inrichting van je tuin. Wellicht is jouw tuin wel aan een opknapbeurt of complete renovatie toe voor de zomer. Dan ben je bij ons natuurlijk welkom voor onder meer kunstgras, tuintegels, siergrind en split. Kom eens langs bij onze showtuin in Wageningen of bestel eenvoudig online. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.