Tuintegels kiezen: waar op letten?

Tuintegels kiezen is niet makkelijk. Wanneer je je tuin een andere uitstraling wilt geven, dan is het belangrijk om de juiste tuintegels te kiezen. De ondergrond hoort bij de basis van je tuin, net als de omheining. Als de basis van je tuin, dus de zaken die het meest aanwezig zijn, niet helemaal naar wens is, dan is het vrijwel onmogelijk om toch nog de ideale sfeer te creëren. Juist daarom is het zo belangrijk om de tuintegels heel bewust te kiezen. Waar let je dan op? Nudetuin geeft je een aantal tips.

 

De kleur en stijl tuintegels kiezen

Het is goed om eerst de gewenste kleur en stijl tuintegels te kiezen. Wellicht wil je een mooi patroon terugzien in de tegels of hou je erg van de uitstraling van de VT Wonen tegels. Natuurlijk kan je voorkeur ook uit gaan naar betonlook tuintegels of juist traditionele klinkers. Er zijn lichte en donkere tuintegels, maar ook tuintegels in warme kleuren. Je kunt je eens laten inspireren door ons assortiment tuintegels om een kleur en stijl te vinden die goed bij je past.

 

Tuintegels kiezen uit het juiste materiaal

Het materiaal is natuurlijk ook belangrijk. Er zijn tuintegels die volledig kras- en slijtvast zijn, maar er zijn ook tuintegels die wat kwetsbaarder zijn. Denk daarom ook goed na in hoeverre de tuintegels zwaar worden belast. Wil je echt sterke tegels met een luxe uitstraling? Dan kun je eens kijken bij de keramische tegels met een betonnen onderlaag. De tuintegels van CeraDeco zijn dan bijvoorbeeld echt aan te raden.

 

Het juiste formaat tuintegels kiezen

Er wordt vaak te weinig aandacht besteed aan het formaat van de tuintegels. Zonde, want juist het formaat speelt ook een belangrijke rol voor het uiteindelijke resultaat. Zo laten grote tuintegels een tuin optisch groter lijken, bijvoorbeeld. Wij bieden tuintegels in de meest uiteenlopende maten. Onder de vierkante tuintegels vind je de afmetingen 50 x 50 cm, 60 x 60 cm, 80 x 80 cm en 100 x 100 cm. Wil je liever tuintegels in een langwerpig ontwerp? Dan heb je bijvoorbeeld de keuze uit 20 x 30 cm, 30 x 60 cm en 40 x 80 cm.

 

De manier van leggen kiezen

Vierkante tuintegels worden in principe natuurlijk altijd in blokverband gelegd. Kies je voor langwerpige tuintegels? Dan hoeven de tuintegels niet allemaal even groot te zijn. Je kunt ook meerdere formaten tuintegels combineren. Er kunnen diverse legpatronen worden aangehouden bij de langwerpige tegels, zoals een halfsteensverband of een wildverband. Ieder legpatroon biedt een heel ander effect, waardoor het zeker de moeite waard is om ook voldoende aandacht te besteden aan het kiezen van het legpatroon van de tuintegels.

 

Tuintegels kiezen op locatie of online

Nudetuin biedt je de mogelijkheid om je nieuwe tuintegels te kiezen in onze webwinkels. Wij hebben alle tuintegels in het assortiment voorzien van een heldere foto, zodat je een goed beeld krijgt van het eindresultaat. Wil je liever je nieuwe tuintegels kiezen op locatie? Dan ben je welkom in onze showtuin in Wageningen. Hier kunnen wij je natuurlijk ook uitstekend adviseren bij het maken van je keuze. Wil je de tuintegels kiezen vanuit ons online assortiment, maar kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.