Online kunstgras bestellen – waar let je op?

Online kunstgras bestellen gaat tegenwoordig natuurlijk even gemakkelijk als het online doen van je boodschappen of het online kopen van kleding. Je berekent hoeveel kunstgras je nodig hebt, je maakt een keuze uit het assortiment en je plaatst je bestelling. Online kunstgras bestellen is wat dat betreft heel eenvoudig. Wel zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden als je voor het eerst kunstgras gaat bestellen. Nudetuin geeft je daarom graag 5 tips!

 

1. Vraag eerst kunstgras staaltjes aan

Ga je online kunstgras bestellen? Dan ontdek je dat er veel mogelijkheden zijn. Je hebt de keuze uit verschillende hoogten van de sprietjes, uit verschillende kleuren en diverse kwaliteiten. Het is moeilijk om een goede keuze te maken op basis van foto’s die je in de webwinkel ziet staan. De realiteit is vaak toch net even anders. We raden je daarom aan om altijd eerst wat staaltjes aan te vragen.

 

2. Online kunstgras bestellen in de juiste kleur

Stel, je hebt een heel mooie soort kunstgras gezien bij iemand anders. Je hebt gevraagd welke soort dit is en je wilt online kunstgras bestellen die volledig overeenkomt met het kunstgras van die ander. Ziet het er bij jou in de tuin dan net zo mooi uit? Ja, dat kan, maar het hoeft niet. Er zijn namelijk een aantal zaken die invloed hebben op de uitstraling. Zo toont een bepaalde kleur kunstgras heel anders in een schaduwrijke tuin dan in een zonrijke tuin. In de schaduw kan een kleur prachtig zijn, terwijl de kleur veel te fel is als de zon erop staat. Let daarom goed op de kleur die het best bij jouw tuin past. Wij hebben ook diverse soorten kunstgras waarin meerdere natuurlijke kleuren zijn verwerkt.

 

3. Is het kunstgras goed voor jouw doeleinde?

Wil je een stukje kunstgras plaatsen onder een speeltoestel voor de kinderen? Ga je online kunstgras bestellen om een natuurlijk, realistisch gazon te creëren? Zoek je misschien kunstgras voor de vloer van je etalage of een stand op de beurs? Zoals je ziet kan kunstgras gebruikt worden voor veel verschillende doeleinden. Het is belangrijk om erop te letten dat het soort kunstgras goed past bij jouw doeleinde.

 

4. Online kunstgras bestellen voor de specifieke ondergrond

De ondergrond is ook een belangrijke factor. Je kunt kunstgras op tegels leggen, maar ook op hout of beton. Natuurlijk kun je ook kunstgras leggen op zand of aarde. In dit laatste geval is het niet storend als de ondergrond door het gras heen zichtbaar is. Ligt het kunstgras op beton, op tegels of bijvoorbeeld op hout? Dan wil je natuurlijk niet dat dit zichtbaar is. In dat geval kun je het best kiezen voor een kunstgrassoort met een hogere dichtheid.

 

5. Hoe realistisch moet het kunstgras zijn?

Wil je een mooi gazon in je tuin realiseren met kunstgras? Dan wil je kunstgras dat er zo realistisch mogelijk uitziet. We kunnen je dan bijvoorbeeld kunstgras Nova Zembla Deluxe aanraden. Zoek je kunstgras om te gebruiken als vloerbekleding voor je etalage of beursstand? Dan hoeft het er vaak niet per se realistisch uit te zien en kun je evengoed voor kunstgras Gaby kiezen, bijvoorbeeld. Hoe hoger de poolhoogte van het kunstgras, hoe realistischer het eruit ziet.

 

Online kunstgras bestellen bij Nudetuin

Je kunt bij ons heel eenvoudig online kunstgras bestellen tegen een vriendelijke prijs. Wij hebben tal van varianten beschikbaar. Kom je er online niet helemaal uit of wil je het kunstgras gewoon echt eerst even zelf bekijken en voelen? Dat kan natuurlijk ook! Je bent altijd welkom in onze showtuin in Wageningen. Wil je online kunstgras bestellen en heb je meer informatie of advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op.