Het mooiste kunstgras kopen: tips van Nudetuin

Natuurlijk wil je het mooiste kunstgras kopen. Als je eenmaal hebt besloten om kunstgras te leggen, in je tuin of bijvoorbeeld op je balkon, dan wil je eigenlijk wel dat het er ook zo echt mogelijk uitziet. In deze tijd kan dat zeker. Wanneer wij een kort antwoord moeten geven op de vraag wat het mooiste kunstgras is, dan zeggen wij: realistisch kunstgras! Uiteraard, want realistisch kunstgras is niet van echt te onderscheiden. Toch zijn er meerdere soorten realistisch kunstgras. Wil jij echt het mooiste kunstgras kopen voor jouw tuin, terras of balkon? Dan geeft Nudetuin je graag een aantal tips!

 

1. Kijk goed naar de kwaliteit

Kunstgras kan gemaakt zijn van diverse materialen, zoals polypropyleen, polyamide of polyethyleen garens. De kwaliteit hoort hoog te liggen. Wil je het mooiste kunstgras kopen, dan kijk je niet alleen naar de uitstraling, maar ook naar het comfort. Wil je er niet met blote voeten op kunnen lopen? Natuurlijk wil je dat de sprietjes lekker zacht zijn! Bij Nudetuin zijn de realistische kunstgrassoorten allemaal gemaakt van kwaliteitsmaterialen die zorgen voor pure zachtheid.

 

2. Hoeveel ‘verkeer’ krijgt het kunstgras te verduren?

Kunstgras is beschikbaar in diverse prijsklassen. De prijs hangt niet alleen samen met de al dan niet realistische look, maar ook met de kwaliteit. Goede kwaliteit komt in veel gradaties. Kijk daarom goed naar hoeveel ‘verkeer’ je kunstgras te verduren krijgt. Loop jij er eens per week overheen om de was op te hangen, of spelen er dagelijks honden, katten en/of kinderen op? Je ziet het verschil in de belasting en dit is iets om rekening mee te houden. Bij veel ‘verkeer’ kies je het best voor een extra duurzame grasmat.

 

3. De mooiste grasmat nu, en later!

Veel mensen gaan de mist in bij het kopen van kunstgras, zeker wanneer zij dit online doen en zonder advies van een professional. Welke fout? De fout van het kopen van kunstgras met extra lange sprieten. Dit lijkt natuurlijk heel aantrekkelijk. Hoe hoger de sprietjes, hoe weeldiger het eruit ziet en dus hoe realistischer, nietwaar? In het begin is dit zeker zo, maar je wilt niet alleen nu het mooiste kunstgras, maar ook later. Kunstgras gaat jaren mee en je wilt dat het zo lang mogelijk mooi blijft. Erg lange sprietjes gaan door de zwaartekracht ombuigen, waardoor het gazon er al snel plat uit gaat zien. Zonde! Besteed dus goede aandacht aan het kiezen van de juiste hoogte van het kunstgras.

 

4. Kies voor de juiste dichtheid

Bij kunstgassoorten heb je altijd te maken met een bepaalde dichtheid. De dichtheid geeft aan hoeveel vezels of garen er zijn gebruikt, berekend per vierkante meter grasmat. Hoe hoger de dichtheid, hoe beter de kwaliteit en de levensduur. Is er veel ‘verkeer’? Dan is het ook beter om te kiezen voor een hogere dichtheid. Dit betekent ook wel een hogere prijs en niet iedereen kan of wil deze hogere prijs betalen. Wil je toch iets goedkopers, met een lagere dichtheid? Dan kun je met zandinvulling de levensduur verlengen.

 

5. Zorg dat je het mooiste kunstgras houdt!

Het mooiste kunstgras kopen is één ding, maar over een aantal jaren nog steeds genieten van mooi en hoogwaardig kunstgras is heel iets anders. Mensen die denken dat kunstgras vanzelf mooi blijft gaan de mist in. Op den duur wordt de kwaliteit ineens snel minder. Het is dan ook niet zo dat kunstgras helemaal geen onderhoud nodig heeft. Je moet kunstgras onderhouden, al heb je er natuurlijk wel veel minder werk aan dan aan echt gras. Duurder, beter kunstgras heeft minder onderhoud nodig om mooi te blijven dan goedkoop en minder hoogwaardig kunstgras. Denk dus ook aan de onderhoudskosten door de jaren heen. Vaak is het beter om iets meer uit te geven aan kunstgras, maar de keuze blijft natuurlijk altijd aan jou.

 

Wij vinden het mooiste kunstgras voor jou

Er zijn zo veel verschillende soorten kunstgras. Uiteindelijk is het mooiste kunstgras vooral het soort kunstgras dat perfect bij jou past. Wij kunnen je dus niet zo 1-2-3 vertellen wat nu werkelijk het mooiste kunstgras is, want dit is vooral ook heel persoonlijk. Wij nodigen je daarom graag uit om eens een bezoek te brengen aan onze showtuin in Wageningen. Hier kunnen wij je voorzien van een persoonlijk advies, op basis van jouw wensen en eisen. Natuurlijk kun je ook altijd even contact opnemen als je eerst vragen hebt. Ben je er al uit? Dan ben je vrij om het kunstgras van jouw keuze online te bestellen tegen een mooie prijs.