Led tuinverlichting: 10 belangrijke voordelen

Led tuinverlichting wordt steeds populairder en daar zijn goede redenen voor. Je kunt namelijk van belangrijke voordelen profiteren wanneer je kiest voor led tuinverlichting in plaats van verlichting met spaarlampen, gloeilampen, halogeenlampen of T8-buizen (TL). Je kunt bij Nudetuin terecht voor uitsluitend led tuinverlichting, om precies dezelfde reden: wij willen je alleen het beste bieden. Hieronder vind je een overzicht van de 10 belangrijkste voordelen van led tuinverlichting.

1. Slimme led tuinverlichting

Led tuinverlichting is slimme verlichting. Zeker in de tuin is het vaak wel wenselijk om de verlichting aan te passen op de activiteit in de tuin of aan het moment van de dag. Met de hand in- en uitschakelen is er eigenlijk niet meer bij. Led tuinverlichting is de meest slimme tuinverlichting, waardoor alles volledig automatisch gaat. Je hebt er na installatie, die overigens heel eenvoudig is, geen omkijken meer naar.

 

2. Led tuinverlichting werkt direct

We kennen allemaal wel het principe van de spaarlamp. Deze heeft een ‘aanloopje’ nodig. Wanneer er een spaarlamp in het toilet wordt gebruikt, dan verlaten we de toiletruimte alweer als de lamp eindelijk eens op volle kracht licht geeft. Dit is niet het geval met led verlichting. Ledlampen leveren per direct de volledige 100 procent licht.

 

3. Energiebesparing door led tuinverlichting

Led tuinverlichting zorgt voor een mooie energiebesparing en dit merk je op je energierekening. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon een veel bewustere keuze. De energiebesparing is 80 tot wel 90 procent ten opzichte van halogeenlampen en gloeilampen. Ledlampen zijn tot wel 50 procent zuiniger dan spaarlampen.

 

4. Geen hitte van ledlampen

Halogeenlampen en gloeilampen worden na kort branden al erg heet, waardoor je je er letterlijk aan kunt verbranden. Dit is niet het geval bij led tuinverlichting. Ledlampen zetten de energie meer om in licht dan in hitte. Bij halogeen- en gloeilampen is dit precies andersom. Ledlampen worden dus wel warm, maar niet heet. Hierdoor is led tuinverlichting ook niet brandgevaarlijk.

5. Led tuinverlichting biedt rust

Veel soorten tuinverlichting verlichten niet stabiel. Zij flikkeren vanaf het eerste gebruik of gaan dit op den duur doen. Spaarlampen gaan standaard minimaal enkele tientallen keren per seconde uit, waardoor er totaal geen stabiliteit in de verlichting bestaat. Dit is niet alleen hinderlijk, maar het zorgt ook voor onrust. Led tuinverlichting is volledig stabiel, waardoor het rust biedt voor de ogen.

 

6. Diverse varianten led tuinverlichting

De led tuinverlichting is te verkrijgen in de meest uiteenlopende varianten. Wanneer je eens een kijkje neemt in ons aanbod led tuinverlichting, dan zie je dat je eigenlijk altijd meer dan voldoende keuze hebt. Ook als het om de lichtkleur gaat is er variatie. Veel mensen denken dat leed tuinverlichting standaard witblauw en nogal kil licht is. Dit was voorheen inderdaad het geval, maar tegenwoordig is led verlichting er ook zeker gewoon in warme tinten, welke zelfs warmer zijn dan de vergelijkbare tinten onder de spaarlampen.

 

7. Led tuinverlichting is schokbestendig

Misschien heb je het al eens meegemaakt: een klein tikje tegen een spaarlamp of gloeilamp en de lamp is kapot. Zonde, want zo kan een goede storm er af voor zorgen dat de tuinverlichting het niet meer doet. Led tuinverlichting is schokbestendig, waardoor deze niet snel kapot gaan. De lampen zijn veel steviger en kunnen zeker tegen een stootje.

 

8. Geen infrarood of UV in het spectrum

In meerdere situaties is de aanwezigheid van infrarood of UV in het spectrum erg hinderlijk. Dit geldt met name voor het verlichten van grotere oppervlakken. Er is geen infrarood of UV in het spectrum van de ledlamp te vinden, waardoor je hier ook geen last van kunt hebben.

 

9. Geen kwik in led tuinverlichting

Spaarlampen zijn giftig door het kwik dat erin is verwerkt. Laat je binnenshuis een spaarlamp kapot vallen, dan is het eigenlijk verstandig om direct je woning te verlaten. Niet voor niets moeten spaarlampen worden gedeponeerd bij het chemische afval. Hier heb je met led verlichting geen last van. Er is geen kwik in verwerkt. Hierdoor zijn ze niet gevaarlijk voor mens, dier en milieu.

10. Langere levensduur

Je profiteert van een aanzienlijk langere levensduur wanneer je kiest voor led tuinverlichting. Een ledlamp heeft een levensduur van minimaal 35.000 branduren volgens de fabrikant. De gloeilamp gaat slechts 1.000 branduren mee, de halogeenlamp gemiddeld 3.000 branduren en de spaarlamp maximaal 10.000 branduren, maar soms ook slechts de helft hiervan.

 

Led tuinverlichting van Nudetuin

Nudetuin levert uitsluitend led tuinverlichting, omdat geen enkele soort verlichting zo veel voordelen biedt als led tuinverlichting. Bekijk gerust online ons assortiment of neem eens vrijblijvend contact op voor meer informatie of advies over de led tuinverlichting. Natuurlijk ben je ook altijd welkom om een bezoek aan onze showtuin te brengen.