Led tuinlampen bestellen: waarom eigenlijk?

Led tuinlampen bestellen is altijd een goed idee. Led verlichting biedt namelijk tal van voordelen die heel interessant zijn! Bij Nudetuin kun je diverse soorten led tuinlampen bestellen, waardoor je goed af kunt gaan op je eigen smaak en voorkeur. Wij vertellen je graag meer over de 7 belangrijke voordelen van led tuinlampen.

 

1. Led tuinlampen hebben geen opstarttijd

Led tuinlampen hoeven niet eerst een aanloopje te nemen voor zij op volle sterkte werken. Wanneer de tuinlamp in wordt geschakeld, dan brandt deze direct voluit. Hierdoor hoef je niet te wachten tot je tuinpad goed verlicht is, maar kun je altijd direct naar buiten stappen in een goed verlichte tuin.

 

2. Led tuinlampen worden warm, maar niet heet

Led verlichting is ‘koele’ verlichting. Veel lampen worden erg heet, zeker wanneer zij langere tijd branden. Je kunt je er dan lelijk aan bezeren en zeker voor kinderen is dit erg gevaarlijk. Led tuinlampen worden wel warm, maar niet heet. Hierdoor kan niemand zich eraan branden, ook niet wanneer de lampen al urenlang aan staan.

 

3. Makkelijk alles automatiseren

Je komt laat op de avond thuis of misschien wel in de nacht en de hele tuin is donker.. De knop voor de tuinverlichting zit binnen. Daar heb je niets aan! Led tuinlampen kunnen heel eenvoudig worden geautomatiseerd. Led lampen zijn zogenaamde slimme lampen. Je kunt ze makkelijk zo instellen dat ze gaan branden wanneer het donker wordt en weer vanzelf uit gaan wanneer het licht wordt in de morgen.

 

4. Led tuinlampen gaan niet kapot bij slecht weer

Het fijne van led tuinlampen is wel dat de lampen zeer sterk zijn. Ze zijn volledig schokbestendig. Extreem slecht weer zal er dan ook niet voor zorgen dat de tuinverlichting kapot gaat. Stoot je er eens tegenaan? Ook dat kan een led tuinlamp best wel hebben!

 

5. Energie besparen met led tuinverlichting

Gloeilampen en halogeenlampen vragen om relatief veel energie. Dit zie je terug op je energierekening. Zonde, want het kan veel zuiniger en dus goedkoper! Led tuinlampen zijn energiezuinig. In vergelijking tot gloei- en halogeenlampen zijn zij wel 80 tot 90 procent zuiniger. Sterker nog, ze zijn nog 50 procent zuiniger dan spaarlampen!

 

6. Er zitten geen gevaarlijke stoffen in

Diverse tuinlampen bevatten gevaarlijke stoffen die vrij kunnen komen wanneer de lamp kapot gaat. Kwik is hier een goed voorbeeld van. Wanneer het kwik vrijkomt ontstaat er een gevaarlijke situatie. Dit wil je natuurlijk niet! Led tuinlampen bevatten totaal geen gevaarlijke stoffen, waardoor ze ook wat dat betreft volledig veilig zijn.

7. Led tuinlampen kopen voor rust in de tuin

Led tuinlampen branden zeer stabiel. Je ziet geen flikkeringen en de kleur is gewoon stabiel, ten als de sterkte van de verlichting. Hierdoor geniet je in de tuin van zeer rustige verlichting en dat werkt ontspannend. Je moet altijd op een ontspannen manier kunnen genieten van je tuinverlichting en dit doe je zeker als je kiest voor led tuinlampen.

 

Led tuinlampen kopen bij Nudetuin

Er zijn nog veel meer interessante voordelen van led tuinlampen, zoals de ruime keuze aan varianten, het ontbreken van UV en infrarood in het spectrum van de verlichting en natuurlijk de extreem lange levensduur. Led tuinlampen kopen is daarom altijd een goed idee. Natuurlijk ben je hiervoor welkom bij Nudetuin. Bestel online of kom eens langs in onze showtuin! Je bent van harte welkom! Wil je led tuinlampen bestellen in onze webshop, maar heb je nog vragen of wil je advies? Neem gerust contact met ons op!