Kunstgras op hout leggen: hoe doe je dat?

Kunstgras op hout leggen is goed mogelijk, maar het is dan wel belangrijk dat het goed aangepakt wordt. In principe kun je kunstgras leggen op vrijwel iedere ondergrond. Hierbij is het wel belangrijk dat de ondergrond stevig en vlak is. Zo kun je kunstgras op hout leggen, maar kunstgras op tegels of gewoon op aarde is ook goed mogelijk. Wil jij kunstgras op hout leggen? Dan geeft Nudetuin je graag de nodige tips.

 

Je hoeft hout niet te verwijderen

Veel mensen hebben in het verleden gekozen voor een groot houten terras in de tuin. Dit is jarenlang een trend geweest. Hoe meer hout, hoe beter! Helaas gaan trends voorbij en ineens lijkt er gewoonweg een teveel aan hout te zijn. Kunstgras kan hier verandering in brengen. Je kunt het houten terras inkorten door een deel van het terras te bekleden met kunstgras. Het goede nieuws is wel dat je het hout niet hoeft te verwijderen. Wanneer het houten terras in goede staat verkeert, dan heb je een goede, stabiele ondergrond voor je nieuwe kunstgras.

 

Het terras voorbereiden voor kunstgras op hout

Je kunt dus prima kunstgras op hout leggen, maar dan moet je wel even de nodige maatregelen treffen. Op de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk om alles van het terras te verwijderen. Maak de houten terrasdelen goed schoon met een schrobborstel en spoel met water om ook het kleine vuil te verwijderen. Vervang eventuele kapotte of zwakke planken om zeker te zijn dat de houten ondergrond er voorlopig weer tegenaan kan. Om de levensduur van het hout te verlengen raden we aan om de houten terrasdelen te behandelen.

 

De onderlaag voor kunstgras op hout

Dan is het tijd voor het leggen van de onderlaag voor het kunstgras op hout. Een goede onderlaag is een echte must, om meerdere redenen. Ook voor de uitstraling van het kunstgras is de onderlaag belangrijk. Je wilt immers niet dat de houten vloerdelen nog zichtbaar blijven onder het kunstgras. Je kunt de onderlaag voor kunstgras op hout gewoon op maat snijden vanaf een rol. Vervolgens is het aan te raden om deze onderlaag even te laten rusten. Ligt alles goed? Dan kun je de onderlaag vastmaken aan de houten terrasdelen. Een goede onderlaag is voorzien van kleine openingen, zoals kruisjes, om te zorgen voor een goede afwatering.

 

Het kunstgras op hout leggen

De laatste stap: daadwerkelijk het kunstgras op hout leggen. Nou ja, eigenlijk op de onderlaag op het hout natuurlijk. Je kunt het kunstgras gewoon direct over de onderlaag leggen. Laat het kunstgras vervolgens een paar uur met rust, zodat het de mogelijkheid krijgt om goed af te vlakken. Afhankelijk van de specifieke belasting van het kunstgras kan het nodig zijn om het extra goed vast te maken. Uiteraard zijn hier speciale producten voor. Wij adviseren je graag.

 

Kunstgras op hout leggen of laten leggen?

Je kunt goed zelf kunstgras op hout leggen, maar als je het niet eerder hebt gedaan kan het best een uitdaging zijn. Durf je het niet aan? Geen probleem. Wij kunnen je deze zorg ook uit handen nemen. Kom gerust eens langs in onze showtuin in Wageningen om onze kunstgrassoorten te bekijken en de aankoop en service te bespreken. Natuurlijk kun je ook online bestellen. Wil je meer informatie of advies over het kunstgras op hout leggen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.