Kunstgras gebruiken op vreemde plaatsen..

Kunstgras gebruiken in de tuin, op het balkon of voor de ondergrond van een beursstand.. Allemaal vrij logische toepassingen van kunstgras. Je kunt kunstgras op tegels leggen, maar ook op hout, op beton of bijvoorbeeld aarde. Uiteindelijk kennen we natuurlijk allemaal wel de meest voor de hand liggende plekken om kunstgras te gebruiken. Toch zijn er ook ongewone manieren om kunstgras te gebruiken. Nudetuin heeft een paar leuke kunstgras toepassingen voor je opgezocht.

 

Slippers van kunstgras

Realistisch kunstgras is tegenwoordig van zeer goede kwaliteit en niet van echt te onderscheiden. Bijkomend voordeel hiervan is dat kunstgras zeer zacht is en gewoon prettig om met blote voeten op te lopen. Dit moet een fabrikant van slippers ook gedacht hebben. In een warenhuis in Greenwich, Londen, lagen namelijk slippers in de schappen met een zool van kunstgras. Zo kun je de hele dag genieten van zachte sprietjes onder je voeten!

 

Boerderij op het toilet

Sommige mensen zijn creatiever dan anderen wanneer het om het interieur gaat. Veel mensen hebben toch wat moeite om een leuke sfeer in de toiletruimte te brengen. Een vrouw uit Noordwijkerhout, Zuid-Holland, lijkt er geen moeite mee te hebben. Zij kocht gipsvormpjes van boerderijdieren, waarna zij de beeldjes beschilderde om op te kunnen hangen. Vogelhuisjes, een knuffel-schapenkop voor aan de wand.. Maar er ontbrak nog iets aan het echte boerderijgevoel op het toilet.. Juist! Kunstgras op de wanden. Nu is de boerderij écht af!

 

Decoratierekken voor buiten

We willen de buitenruimte steeds sfeervoller maken, of we nu een tuin of een balkon hebben. Logisch ook, want de zomers in Nederland worden warmer en duren langer dan in het verleden. (ja ja, het probleem van de opwarming van de aarde.) Dit betekent ook dat we méér van buiten willen genieten en dat het daar vooral gezellig moet zijn. In Amerika heeft een dame met een dakterras allemaal schappen op het terras geplaatst. Een soort open boekenkasten met daarin leuke decoraties. De witte vakkenkasten gaven haar niet erg het gevoel van buiten, waardoor zij de kasten en rekken bekleedde met realistisch kunstgras. Het dakterras zag er direct een stuk natuurrijker uit, midden in de stad.

 

Loungeset met kunstgras

Als je van buiten kunt genieten, dan wil je dit zo comfortabel mogelijk doen. Steeds meer mensen kiezen daarom voor de aanschaf van een loungeset. Het zit lekker én het ziet er modern uit. Toch is dat laatste niet wat iedereen wil. Er zijn veel mensen, voornamelijk in de stad, die zoeken naar mogelijkheden om het dakterras of het balkon wat groener te maken. Een stel in het oosten van Londen bekleedde daarom een loungebank met realistisch kunstgras, zoals je op de foto bij dit blog kunt zien. Het maakt de buitenruimte in één klap een stuk groener én het zit ook nog eens heerlijk zacht!

 

Word jij ook creatief met kunstgras?

Kunstgras wordt natuurlijk vooral gezien in tuinen en op de betonnen vloeren of tegels van balkons en dakterrassen. Toch zijn er veel meer dingen mogelijk met kunstgras, zoals wij je in dit blog hebben laten zien. Zit jij nu ineens vol leuke ideeën en wil je ook creatief met kunstgras aan de slag? Dan ben je bij ons natuurlijk welkom om het juiste kunstgras te kopen. Naast realistisch kunstgras hebben we ook een assortiment gekleurd kunstgras voor de echte creatieveling. Bestel eenvoudig online of kom eens langs in onze showtuin in Wageningen. Natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen als je vragen hebt.