Grastegels

Filter op:

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of heeft u vragen over een product? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en laat u informeren door één van onze medewerkers

Verharden met behoud van groen, dat is het principe van grasbetontegels, ook wel grastegels of grasblokken genoemd. Grastegels zijn rastervormige betonnen blokken waar gras doorheen kan groeien. Grastegels zijn bovendien snel en eenvoudig te leggen en worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo worden ze vaak naast opritten aangelegd, om de bermen naast die oprit te verharden, terwijl die stroken dan toch groen blijven ogen. In sommige gevallen worden opritten zelf soms compleet verhard met grastegels, bijvoorbeeld in bosrijke omgevingen. Ook bij bezitters van oudere of landelijk gelegen huizen zijn grastegels populair als een manier om stukken ondergrond te verharden met behoud van een natuurlijk aanzicht. Al met al een ideale oplossing voor situaties, waarin verharding noodzakelijk is, maar het groen “bewaard” moet blijven, zoals het verharden van campings, woonerven, parkeerterreinen en opritten naar garages.

Grastegels voor grotere oppervlaktes

Hoewel ook steeds meer particulieren toepassingen vinden voor grastegels, is het meest voorkomende gebruik toch dat bij grotere oppervlaktes, zoals parkeerplaatsen bij bedrijven, rijpaden en caravanplaatsen op campings, en in de landbouw bij stallen, loodsen en opslagplaatsen. Nudetuin kan grastegels ook in de hiervoor benodigde grotere volumes snel leveren.