Betontegels

Filter op:

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of heeft u vragen over een product? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en laat u informeren door één van onze medewerkers

De “moderne” betontegel van tegenwoordig is een prachtige (en economische!) oplossing voor verharding van uw tuin, oprit of uw terras. Betontegels worden daarnaast ook vaak gebruikt voor delen rond de woning die wat minder in het oog springen, maar wel verhard moeten worden, zoals looppaden langs het huis of in de tuin. De “basic” look van betontegels kan tot een stijlvol geheel leiden, zeker in de grotere formaten, voorzien van structuur en deklaag, waarin deze tegels tegenwoordig beschikbaar zijn.

Betontegels: goed om te weten…

Kiest u voor betontegels voor uw tuin of terras, dan is het goed om vooraf een aantal dingen te weten. Bijvoorbeeld dat betontegels zonder speciale behandeling na verloop van tijd wat zullen verkleuren, wat overigens door de meeste mensen niet als een bezwaar wordt gezien. Er zijn echter ook betontegels die afgewerkt zijn met een speciale toplaag, die die verkleuring sterk vermindert of zelf bijna tot nihil reduceert. Wilt u bij uw keuze voor bestrating ook een beetje rekening houden met het milieu, dan zijn betontegels een tamelijk duurzame keuze. Betontegels lenen zich namelijk voor recycling, worden veelal binnen Nederland of Europa geproduceerd en er hoeven geen bergen aan de andere kant van de wereld voor te worden afgegraven. Natuurlijk heeft betonverharding ook het voordeel dat de prijs in het algemeen wat lager ligt dan die van andere soort tegels voor tuin en terras. Betontegels zijn snel leverbaar en er is een ruime keuzen in formaten en kleuren. Tot slot kunnen betontegels makkelijk en snel worden gelegd: op een ondergrond van zandgrond is een laag van 10 tot 15 centimeter straatzand in de regel ruim voldoende.

Kleuren betontegels

Nudetuin levert betontegels in een groot aantal kleuren. Betontegels worden het meest verkocht in antraciet en grijstinten, daarnaast zijn vrijwel alle denkbare kleuren leverbaar. Onze showtuin in Wageningen biedt u daarvan een uitgebreid overzicht.

Formaten betontegels

De beschikbare formaten voor vierkante betontegels zijn 50×50 cm, 60×60 cm, 80x80cm en 100×100 cm. Langwerpige betonnen tegels zijn er in de formaten 30×60 cm, 40×80 cm en 60×90 cm. Alle betontegels zijn leverbaarbaar in de diktes 4, 5 en 6 cm.