Betonklinkers

Filter op:

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of heeft u vragen over een product? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en laat u informeren door één van onze medewerkers

Betonklinkers ofwel betonstraatstenen zijn niet alleen duurzaam, maar ook zeer betaalbaar. De naam “betonklinker” klinkt niet bepaald frivool, maar de tijd dat u bij betonklinkers alleen maar moest denken aan saaie grijze stenen is allang voorbij. Vandaag de dag is er een groot aanbod van gekleurde (en kleurechte!) betonklinkers in verschillende varianten die het mogelijk maken uw tuin, terras, paden, oprit of bedrijfsterrein een heel eigen aanzicht te geven.

Hoeveel betonklinkers heeft u nodig per vierkante meter?

Betonklinkers zijn er in verschillende formaten en dat formaat bepaalt het aantal benodigde klinkers per vierkante meter. Het keiformaat is 210×105 mm, daarvan heeft u 45 betonklinkers nodig per vierkante meter. Van het veel kleinere Waalformaat (200×50 mm) gaan 100 stenen in een vierkante meter. En van betonklinkers in dikformaat (210×70 mm) heeft u 70 exemplaren nodig voor een vierkante meter.

Aandachtspunten bij het gebruik van betonklinkers

De ruime keuze en betaalbaarheid maken van betonstraatstenen een populaire sierbestratingsoplossing. Betonstraatstenen zijn zeer duurzaam maar mocht er eens schade optreden, dan zijn de klinkers ook snel en eenvoudig te vervangen. Hoewel gekleurde betonklinkers na verloop van tijd altijd enigszins zullen verkleuren, zijn er tegenwoordig vele varianten op de markt die door een beschermende toplaag veel langer hun kleur behouden. Bestrating met betonklinkers dient wel altijd afgewerkt te worden met kantopsluitingen. Daarnaast kunnen betonklinkers “omhoog komen” als ze in de directe nabijheid van oudere bomen met grote wortels worden aangelegd. In die situaties is bijvoorbeeld siergrind mogelijk een beter alternatief.