Kunstgras bevroren? Zo ga je in de winter met kunstgras om!

Kunstgras bevroren, een witte grasmat, ingetrapt ijs tussen de sprietjes… Zomaar wat problemen die je kunt tegenkomen in de winter als je kunstgras hebt. Hoe ga je nu goed met je kunstgras om in het winterseizoen? Wat is wel of juist niet aan te raden? Nudetuin beantwoordt 5 vragen over kunstgras in de winter.

 

Moet kunstgras in de winter verwijderd worden?

Nee, kunstgras kan in de winter gewoon blijven liggen. Een belangrijk voordeel van kunstgras is wel dat het goed bestand is tegen lage temperaturen. Vorst zal dan ook geen negatieve invloed hebben op je kunstgras. De lagere temperaturen zorgen er enkel voor dat de grasvezels van het kunstgras tijdelijk iets stugger worden. Zeker geen reden om kunstgras in de winter te verwijderen.

Kan ik erop lopen als mijn kunstgras bevroren is?

De vraag is natuurlijk vooral ook wanneer kunstgras bevroren is en wanneer het gewoon erg koud is. Hier zit nog een verschil tussen. Als we uit moeten gaan van kunstgras bij vorst, waarbij er sneeuw op het kunstgras ligt, dan kun je er probleemloos op lopen. Alle soorten kunstgras, waaronder ook het realistisch kunstgras, zijn hier goed tegen bestand. Je hoeft niet bang te zijn dat de sprietjes afbreken.

 

Hoe haal ik sneeuw van kunstgras?

Ligt je kunstgras vol sneeuw en wil je een sneeuwvrij gazon? Dan kun je gebruik maken van een sneeuwschuiver. Kies hierbij wel voor een plastic variant en niet voor een metalen sneeuwschuiver. Zo voorkom je dat het kunstgras beschadigd raakt door de eventuele bramen die in sneeuwschuivers van metaal kunnen zitten.

 

Mag ik zout strooien op kunstgras?

Het gebruik van strooizout op kunstgras is niet direct aan te raden. De beste optie is in principe altijd om sneeuw gewoon op natuurlijke wijze te laten smelten. Een enkele keer strooizout gebruiken hoeft niet meteen problemen op te leveren, maar wanneer je dit dagelijks doet kunnen er wel vervelende gevolgen zijn. Zo kan het voorkomen dat er zoutresten op de tapijtrug blijven liggen. Dit zorgt ervoor dat de drainerende werking van de grasmat belemmerd wordt.

 

Kan ik ijs verwijderen als mijn kunstgras bevroren is?

Wanneer je kunstgras bevroren is en er daadwerkelijk ijs op het kunstgras ligt, dan is het niet aan te raden dit te verwijderen. Stel, je hebt kunstgras Amelie op je tuinpad of je oprit liggen. Er wordt in de winter voortdurend overheen gelopen of gereden, ook wanneer er sneeuw op ligt. Ingetrapt of ingereden sneeuw vormt zich gemakkelijk tot ijs, waardoor er hele plateaus ijs op het kunstgras te vinden zijn. Wanneer je dit ijs verwijdert, dan kunnen de grasvezels van het kunstgras beschadigen. Het beste is om te wachten tot het ijs vanzelf smelt.

 

Hoogwaardig kunstgras van Nudetuin

Nudetuin heeft een ruim en veelzijdig assortiment kunstgras. Al onze soorten kunstgras zijn goed bestand tegen de winter, ook wanneer deze strenger is dan gewoonlijk. Bestel het kunstgras online of kom langs in onze showtuin. Heb je meer tips of advies nodig voor de winter, bijvoorbeeld voor als je kunstgras bevroren is? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.