Opsluitbanden

Filter op:

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of heeft u vragen over een product? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en laat u informeren door één van onze medewerkers

De klassieke opsluitbanden (ook wel betonbanden genoemd) zijn bij Nudetuin Wageningen verkrijgbaar in alle gangbare maten. Deze opsluitbanden zijn voorzien van de bekende “hol en bol” verbinding op de uiteinden voor een stevige aansluiting. Onze opsluitbanden worden voornamelijk geleverd in grijs- en zwart-tinten. Tip: een snel overzicht van alle geleverde afmetingen opsluitbanden vindt u onderaan deze pagina.

Opsluitbanden: alle maten op een rijtje

Alle maten waarin Nudetuin opsluitbanden levert (de maten van de betonbanden zijn weergegeven in centimeters en als breedte x hoogte x lengte): 5x15x100 cm, 6x15x100 cm, 6x20x100 cm, 6x30x100 cm, 7x25x100 cm, 7x40x100 cm, 8x20x100 cm, 10x20x100 cm, 10x35x100 cm en 12x25x100 cm.

.

Wanneer gebruikt u welke maat opsluitbanden?

Het gebruik van opsluitbanden voorkomt dat uw bestrating aan de zijkanten steeds verder uit elkaar gaat staan. Los van het feit dat dit slordig oogt, biedt dit ook ruimte aan onkruid. Voor bestrating met een lichte belasting, zoals tuinpaden en terrassen, volstaan opsluitbanden van 5 cm breed en 15 cm hoog. Bij zwaardere belasting, denk bijvoorbeeld aan de oprit waar u met uw auto overheen rijdt, zijn zwaardere opsluitbanden nodig.

Tip: de opsluitband altijd ietsje lager dan de bestrating

Zorg dat de opsluitband altijd een centimeter lager uitkomt dan de opgesloten bestrating. Zo kan regenwater goed wegstromen en voorkomt u dat uw oprit of terras na een flinke bui helemaal blank staat.