Is kunstgras veilig voor dieren en kinderen?

Veel mensen vragen zich af of kunstgras veilig voor dieren en kinderen is. Een logische vraag, want in veel Nederlandse huishoudens zijn kleine kinderen en/of huisdieren aanwezig. Het realiseren van een kunstgazon in de tuin is praktisch en onderhoudsvriendelijk, maar het is ook belangrijk dat iedereen er zonder risico’s op kan lopen, zitten en spelen. Nudetuin geeft daarom antwoord op de vraag of kunstgras veilig voor dieren en kinderen is.

 

Is kunstgras veilig voor kleine kinderen?

In de basis kunnen we zeker zeggen dat kunstgras veilig is voor kinderen. De kunstgrassoorten die tegenwoordig op de markt te vinden zijn, zijn zacht van kwaliteit. Kinderen zullen zich dus niet snijden aan scherpe randjes van sprietjes, bijvoorbeeld. Het kunstgras bevat ook geen stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Wel is het zo dat je altijd goed moet letten op de kwaliteit. Iedere soort kunstgras is anders en niet elke soort kunstgras is geschikt voor gebruik in tuinen waarin kinderen op het kunstgras spelen. De kunstgrassoorten die je bij ons vindt kunnen veilig worden gebruikt door kinderen. Met het oog op het behoud van het kunstgras is het natuurlijk wel belangrijk om de kinderen duidelijk te vertellen dat zij er geen sprietjes uit mogen (proberen te) trekken.

 

Is kunstgras veilig voor dieren?

Een hond, kat of konijn speelt natuurlijk ook graag in de tuin en wil af en toe ook wel eens lekker op het kunstgras genieten van de zon. Kan dit zomaar? Ja hoor, ook dit kan zonder problemen. Goede kunstgrassoorten zijn volledig veilig voor dieren. Hierbij maakt het eigenlijk niet uit om wat voor dier het gaat. Wel is het natuurlijk belangrijk om er goed op te letten dat de dieren niet knagen of knabbelen aan het kunstgras. Zij zouden dan deeltjes kunnen afbijten en inslikken. Dit is uiteraard niet de bedoeling. Het is niet gezond voor het dier en uiteraard ook niet goed voor de kwaliteit van het kunstgras. Wil je een dier veilig op kunstgras laten spelen of loungen? Dan is het dus wel altijd goed om dit uitsluitend onder toezicht te doen.

 

Zijn er speciale soorten kind- en diervriendelijk kunstgras?

Er zijn zeker bepaalde kunstgrassoorten die vallen onder de speciale kind- en diervriendelijke kunstgrassen. Deze vind je ook terug in het (online) assortiment van Nudetuin. De volgende soorten kunstgras zijn in het bijzonder geschikt als je kinderen en/of dieren hebt:

 

Online kunstgras bestellen bij Nudetuin

Wil jij mooi kunstgras gaan aanleggen dat ook volledig veilig is voor kinderen en huisdieren? Dan ben je bij ons natuurlijk van harte welkom. Je kunt al onze kunstgrassen online bekijken en je bestelling plaatsen. Wij zorgen voor een snelle verzending. Natuurlijk kun je ook altijd een bezoek brengen aan onze showtuin in Wageningen, waar je de verschillende soorten kunstgras kunt bekijken en direct je aankoop kunt regelen. Wil je eerst meer informatie of heb je advies nodig bij het maken van een keuze uit de diverse soorten kunstgras? Neem dan gerust contact met ons op.