Hergebruiken van kunstgras: dit moet je weten!

Is hergebruiken van kunstgras nu wel of niet mogelijk? Veel mensen vragen zich dit af. Zij hebben bijvoorbeeld interesse in kunstgras voor in de tuin, maar verwachten binnen een paar jaar een nieuwe woning te gaan huren of kopen. Dan wil je het kunstgras natuurlijk het liefst meenemen. Dat zorgt immers voor een mooie besparing op de verhuiskosten. Nudetuin vertelt je alles wat jij moet weten over het hergebruiken van kunstgras.

 

Je kunt kiezen voor het hergebruiken van kunstgras

Stel, je koopt of bestelt bij ons een mooie soort kunstgras die bij je past, zoals kunstgras Alaine, kunstgras Amelie of kunstgras Dianne. Je investeert hierin en je geniet er volop van in je tuin. Maar dan ga je verhuizen. Laat je het kunstgras, waar je zo van bent gaan houden, achter? Nee, natuurlijk niet! Je kunt kiezen voor het hergebruiken van kunstgras in je nieuwe buitenruimte. Kunstgras laat zich makkelijk loshalen, zodat je het mee kunt nemen naar je nieuwe adres.

 

Het hergebruiken van kunstgras is altijd mogelijk

In bepaalde situaties kies je voor kunstgras van mindere kwaliteit, met een minder realistische uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan kunstgras voor de bekleding van je winkeletalage of stand op de beurs. Hiervoor gaat vaak de voorkeur naar het voordelige kunstgras Gaby. Ook dit kunstgras kun je gewoon hergebruiken, bijvoorbeeld als je verhuist naar een nieuw winkelpand. Het hergebruiken van kunstgras kan altijd, ongeacht de kwaliteit van het kunstgras bij aankoop.

 

Pak het hergebruiken van kunstgras wel op de juiste manier aan

Het hergebruiken van kunstgras is dus zeker mogelijk, maar het is wel aan te raden om rekening te houden met een aantal zaken. Zorg ervoor dat het kunstgras goed schoon is voordat je het op gaat rollen. Er kunnen scherpe deeltjes verstopt zitten tussen de vezels die het kunstgras bij oprollen kunnen beschadigen. Maak het kunstgras dus goed schoon. Daarnaast is het belangrijk dat het kunstgras op het moment van oprollen volledig droog is. Rol het kunstgras netjes op, zonder vouwen, zodat het er op de nieuwe locatie nog net zo mooi uitziet.

 

Het hergebruiken van kunstgras is niet eindeloos

Sommige mensen verhuizen nooit, terwijl anderen elk jaar of elke paar jaar verhuizen. Dit is natuurlijk maar net waar je je zelf het prettigst bij voelt. Je kunt steeds opnieuw het kunstgras meenemen naar een nieuw adres, maar je moet er wel rekening mee houden dat kunstgras een bepaalde levensduur heeft. Deze levensduur is het langst wanneer het kunstgras op één plek blijft liggen. Het hergebruiken van kunstgras is daarmee niet eindeloos. Zie je na een paar keer hergebruiken dat de kwaliteit achteruit gaat? Dan is het verstandig om nieuw kunstgras te kopen.

 

Kunstgras kopen of online bestellen bij Nudetuin

Wil je nu kunstgras aanschaffen, maar verwacht je binnen een aantal jaren te gaan verhuizen? Je kunt het kunstgras gewoon kopen, want het hergebruiken van kunstgras kan altijd. Bij Nudetuin kun je de meest uiteenlopende soorten kunstgras vinden, van voordelig voor de bekleding van vloeren tot zeer realistisch voor de mooiste gazons. Je kunt bij ons kunstgras kopen in onze showtuin, maar ook kunstgras online bestellen in de webwinkel. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!