5 belangrijke voordelen van tuinverlichting

Er zijn veel belangrijke voordelen van tuinverlichting te noemen. Toch heeft lang niet iedereen goede tuinverlichting in de buitenruimte. Wat voor de ene persoon heel vanzelfsprekend is, is voor de ander helemaal geen noodzaak. Nudetuin laat je graag kennismaken met 5 van de belangrijkste voordelen van tuinverlichting.

 

1. Verlicht je buitenleven

Natuurlijk, in de woonkamer breng je in de meeste gevallen de meeste quality time met je dierbaren door, maar hoe zit het in de zomer? Met tuinverlichting kun je je leefruimte eenvoudig verlengen. Je maakt van je tuin een sfeervolle plek om in door te brengen met familie en vrienden. Met de juiste tuinverlichting zorg je zelfs voor een mooi decor voor een romantische avond met je partner (nu Valentijn toch in zicht is!). Tuinverlichting is er in veel verschillende soorten en er zijn altijd varianten beschikbaar waarmee jij de juiste sfeer voor de meest onvergetelijke avonden kunt creëren.

 

2. Markeer de highlights

Iedere tuin heeft wel echte highlights. Denk aan een mooie tuinhaard of een beeld waar je echt veel waarde aan hecht, maar bijvoorbeeld ook aan een vijver, mooie borders of zelfs een boom. In elke tuin zijn wel plekken te vinden die net even wat meer de moeite van het bekijken waard zijn dan andere plekken in de tuin. Eén van de grootste voordelen van tuinverlichting is wel dat je het in kunt zetten om de highlights van je tuin extra te benadrukken. Zo maak je die waardevolle schoonheden in je tuin in de avond nóg mooier.

 

3. Een hogere woningwaarde

Eén van de belangrijkste voordelen van tuinverlichting voor woningeigenaren is wel dat tuinverlichting de waarde van de woning verhoogt. Met een relatief kleine investering in tuinverlichting kun je de woningwaarde al flink opschroeven. Maar liefst 41 procent van alle potentiële woningkopers ziet de aanwezigheid van buitenverlichting als een essentiële kwaliteit van de woning. Daarnaast vindt 49 procent van de potentiële woningkopers tuinverlichting een gewenste kwaliteit. Deze twee statistieken geven toch aan hoeveel waarde er wordt gehecht aan de aanwezigheid van tuinverlichting.

 

4. Veiligheid in de tuin

Veiligheid is natuurlijk heel belangrijk, niet alleen voor jou zelf en je eventuele huishouden, maar ook voor mensen die jouw tuin bezoeken. Denk aan de postbezorger of een koerier.. In de winter is het in de middag al donker. Wanneer zij vallen in jouw tuin, dan kunnen zij jou vervolgen voor een schadevergoeding wegens het ontbreken van voldoende verlichting in de tuin. Voor jezelf is het natuurlijk ook prettig wanneer je in de tuin gewoon goed kunt zien waar je loopt. Met de juiste tuinverlichting kun je paden goed verlichten én zorg je voor een aangename sfeer.

 

5. Houd inbrekers buiten de deur

Voor velen is het voorkomen van inbraak één van de belangrijkste voordelen van tuinverlichting. Het is dan ook zeker zo dat tuinverlichting kan voorkomen dat er ongewenste personen in de tuin komen. Veel verlichting schrikt mensen met kwade bedoelingen af. Dit betekent dat tuinverlichting het risico op inbraak en diefstal kan terugdringen. Een mooie bijkomstigheid! Als je de tuinverlichting eenvoudig op een timer zet, dan werkt de verlichting ook gewoon wanneer je op vakantie bent. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn.

 

Direct online tuinverlichting kopen

Wil jij goede, mooie en sfeervolle tuinverlichting kopen? Bij Nudetuin kan dat eenvoudig online. Wij bieden je een mooi assortiment energiezuinige led tuinlampen in diverse varianten. Zo zorg jij makkelijk voor een gezellige sfeer en een verbeterde veiligheid in je tuin. Natuurlijk kun je ook altijd eens langskomen in onze showtuin, te vinden aan het Nudepark 93 in Wageningen. Voor meer informatie of advies over de tuinverlichting en de voordelen van tuinverlichting, kun je natuurlijk altijd contact opnemen.