5 voordelen van schanskorven

De voordelen van schanskorven zijn lang niet bij iedereen bekend. Dat is best jammer, want eigenlijk kan iedereen genieten van de goede voordelen van schanskorven. Nudetuin levert de meest uiteenlopende soorten breukstenen, waaronder Grauwacke, Doornik, Weissenbacher, Rouge Royal, Noors graniet, basalt, Yellow Sun, Ardenner en Duitse kalksteen, voor het vullen van hoogwaardige schanskorven. Wij vertellen je graag meer over de voordelen van schanskorven.

 

1. Flexibel toepasbaar

Schanskorven zijn flexibel toepasbaar. Dit betekent dat je iedere denkbare opstelling of indeling kunt realiseren met schanskorven. Wil je een schutting, een moderne zitbank of misschien wel een sfeervolle tuinhaard maken? Het kan allemaal!

 

2. Het grondwater blijft laag

Er zitten openingen tussen de breukstenen, waardoor regenwater gewoon door de hele constructie heen kan stromen. Dit zorgt ervoor dat het grondwater gewoon laag blijft. Natuurlijk is het wel zo dat er na verloop van tijd vegetatie en slib tussen de breukstenen ontstaan. Dit kun je zeker ook zien als één van de voordelen van schanskorven, want het zorgt ervoor dat het geheel verder versterkt wordt.

 

3. Schanskorven zijn extreem sterk

Eén van de belangrijkste voordelen van schanskorven is wel de enorme kracht. Je hoeft niet bang te zijn dat een muur of schutting omvalt door een stevige wind, waar we in Nederland toch geregeld mee te maken hebben. Ook hoef je er niet voor te vrezen dat iemand je schanskorven zal stelen. Schanskorven zijn aanzienlijk sterker dan de meest uiteenlopende andere tuinafscheidingen.

 

4. Erosie wordt effectief voorkomen

Iets waar je ook niet bang voor hoeft te zijn is het ontstaan van erosie. Vaak is het de regen die zorgt voor erosie. Schanskorven vertragen regen en ze helpen om de snelheid van stromend water te verminderen. De breukstenen voeren de energie af en op die manier wordt erosie effectief voorkomen.

 

5. Schanskorven zijn snel opgebouwd

Een ander belangrijk voordeel van schanskorven is wel dat zij zeer snel op te bouwen zijn. Alles is los te vervoeren naar de juiste locatie. Op locatie kan het framewerk worden geplaatst en kun je al snel starten met het vullen van het framewerk met de breukstenen naar wens. Door het hoge gewicht en de sterke constructie wordt vaak gedacht dat het eindeloos veel tijd kost om schanskorven op te bouwen, maar in werkelijkheid blijkt dus het tegendeel waar.

 

Ga jij ook profiteren van de voordelen van schanskorven?

Schanskorven zijn modern, makkelijk te realiseren in iedere gewenste opzet en goed aan te passen naar je eigen smaak en voorkeur. Zo zijn er nog veel meer interessante voordelen van schanskorven te noemen. Wij nodigen je uit om zelf eens de voordelen van schanskorven te ervaren. Kom eens bij ons langs in Wageningen, aan het Nudepark 93, voor een kijkje in onze showtuin. Wij kunnen je direct informeren en adviseren over de schanskorven. Natuurlijk kun je ook altijd even contact met ons opnemen als je meer wilt weten over de schanskorven of over de specifieke voordelen van schanskorven. Wij helpen je graag verder.