9 voordelen van keramische tuintegels

Er zijn veel belangrijke voordelen van keramische tuintegels die ervoor kunnen zorgen dat jij graag voor deze tegels kiest. Ga je de tuin van nieuwe tegels voorzien? Dan wil je profiteren van een maximaal aantal voordelen. Dan kom je al snel uit bij de keramische tuintegels. Nudetuin laat je graag kennismaken met 9 interessante voordelen van keramische tuintegels.

 

1. Keramische tuintegels vragen weinig onderhoud

Je hoeft niet eindeloos te boenen en te schrobben om je keramische tuintegels schoon te maken. Eén van de belangrijkste voordelen van keramische tuintegels is wel de onderhoudsvriendelijkheid. Je kunt zonder risico’s gebruik maken van een hogedrukspuit voor een grondige reiniging, maar gewoon een sopje en een goede spons werkt ook prima.

 

2. Zout strooien is gewoon mogelijk

Diverse soorten tuintegels zijn niet goed bestand tegen strooizout. Dit probleem heb je zeker niet wanneer je keramische tuintegels hebt. De tuintegels nemen nauwelijks iets op en kennen een uitzonderlijke hardheid. Hierdoor zijn de keramische tuintegels goed bestand tegen strooizout. Zo hou je de vloer ook na een winterse bui makkelijk vrij van gladheid.

 

3. Geen vlekken na een regenbui

Een groot deel van de tuintegels verkleurt bij nattigheid. Hierdoor kunnen er tijdens en na een regenbui vlekken ontstaan, die na opdrogen weer verdwijnen. Dit gebeurt niet bij keramische tuintegels. De tuintegels nemen slechts 0,1 procent regenwater op, waardoor zij niet verkleuren als zij nat zijn.

 

4. Andere verkleuringen zijn ook uitgesloten

Er zijn tuintegels die bij aankoop prachtig zijn en na een aantal jaren sterk zijn verkleurd. Niet erg aantrekkelijk! Eén van de belangrijkste voordelen van keramische tuintegels is wel dat de tegels in geen geval verkleuren. Liggen de tuintegels in de zomer vol in de zon of liggen zij juist het hele jaar door in de schaduw? Het maakt allemaal niet uit. De keramische tuintegels zijn 100 procent kleurvast.

 

5. Eindeloos veel keuze aan kleuren en designs

Als je de tuin wilt voorzien van nieuwe tegels, dan wil je wel dat de nieuwe tegels echt aan al je wensen voldoen. Je wilt er de komende jaren volop van genieten en dat kan alleen als de tuintegels echt goed bij je passen. Eén van de belangrijkste voordelen van keramische tuintegels is wel de enorme keuze aan kleuren en designs. Je kunt altijd een ontwerp vinden dat je direct aanspreekt.

 

6. Geen last van krassen

Iedereen kent het wel: je schuift iets over de tuintegels, bijvoorbeeld omdat het te zwaar is om op te tillen, en er verschijnen direct krassen. Zonde! Dit kan je gelukkig niet gebeuren wanneer je kiest voor keramische tuintegels. Door de enorme hardheid van de tegels zijn ze krasvast.

 

7. Keramische tegels zijn makkelijk te verwerken

Het verwerken van tuintegels is niet altijd gelijk. Gladde tuintegels vragen om een andere aanpak dan tegels met profiel. Keramische tuintegels zijn aan de onderkant van een profiel voorzien, waardoor zij veel makkelijker en sneller te verwerken zijn dan tuintegels met een gladde onderkant.

 

8. Eenvoudig verplaatsbaar als het nodig is

Voordat je de keramische tuintegels gaat leggen moeten deze vaak naar de locatie worden gesjouwd. Ga je na een paar jaar verhuizen? Dan wil je de tuintegels misschien wel meenemen. Veel tuintegels, zoals betontegels, zijn erg zwaar. Je kijkt er dan ook niet naar uit om ermee te gaan sjouwen. Keramische tuintegels zijn licht van gewicht, waardoor je deze makkelijker kunt verplaatsen wanneer dit nodig is.

 

9. Keramische tuintegels zijn maatvast

Een heel belangrijk voordeel van keramische tuintegels is wel dat zij 100 procent maatvast zijn. Deze tuintegels zijn op 2 centimeter dikte gekalibreerd. Je hoeft dus in geen geval bang te zijn dat je onderlinge verschillen ziet of oneffenheden ervaart als de tuintegels goed worden gelegd.

 

Zelf genieten van de voordelen van keramische tuintegels?

Is jouw tuin aan nieuwe tegels toe of ga je verhuizen en wil je de tuin direct helemaal naar je zin maken? Dan vind je bij Nudetuin natuurlijk de perfecte tuintegels voor jouw (nieuwe) tuin. Wij hebben een groot assortiment keramische tuintegels voor je klaarstaan, zowel in de webwinkels als in onze showtuin in Wageningen. Wil jij ook gaan genieten van de voordelen van keramische tuintegels? Kom dan direct shoppen! Wil je eerst meer informatie of advies? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de voordelen van keramische tuintegels.