4 verschillende vormen kunstgras

Weet jij dat er verschillende vormen kunstgras zijn? We hebben het dan niet over de diverse kleuren kunstgras, maar over verschillende uitvoeringen. Je hebt altijd meer dan voldoende keuze in de wereld van kunstgras, of je nu groen kunstgras wilt kopen of interesse hebt in gekleurd kunstgras. Wanneer we eens dieper ingaan op de groene kunstgras varianten, dan kunnen we deze verdelen in vier groepen. Dit zijn vier verschillende vormen kunstgras die allemaal mooi zijn, maar wel specifiek voor bepaalde doeleinden. Nudetuin vertelt je graag meer over deze verschillende vormen kunstgras.

1. In-fill kunstgras

Op de eerste plaats kennen we het zogenaamde in-fill kunstgras. Bij deze vorm kunstgras is het de bedoeling dat er nog materiaal wordt toegevoegd aan de bovenkant, ook wel ‘vulling’. Dit wordt gedaan om het kunstgras te verzwaren, waardoor het mooi vlak blijft liggen en er geen oneffenheden in het kunstgazon ontstaan.

2. Ongevuld kunstgras

Er zijn ook verschillende soorten kunstgras die niet hoeven te worden gevuld met een materiaal op de bovenkant. Deze vallen onder ‘ongevuld kunstgras’. In de praktijk betekent dit dat deze kunstgrassoorten niet in hoeven te worden gevuld, omdat zij op andere wijze worden vastgezet. Door dit vastzetten kunnen er geen oneffenheden in het kunstgazon ontstaan.

3. Hybride kunstgras

We kennen natuurlijk allemaal wel de term ‘hybride’. Vaak denken we dan direct aan auto’s, maar er zijn meer producten die hybride geleverd kunnen worden. Onder de verschillende vormen kunstgras vinden we ook hybride kunstgras. Wat is dit nu precies? Hybride kunstgras is eigenlijk een kunstgazon dat ontstaat door kunstgras te combineren met echt gras. Belangrijk om te weten is dat dit niet zomaar kan. Kunstgras op echt gras leggen is niet aan te raden als het kunstgras hier niet speciaal voor gemaakt is.

4. Sportkunstgras

Tot slot vinden we ook het sportkunstgras onder de verschillende vormen kunstgras. Het spreekt voor zich dat sportkunstgras speciaal is ontwikkeld voor gebruik op sportvelden. Waarom is hier nu speciaal kunstgras voor nodig? Hier zijn meerdere redenen voor te noemen. Een heel belangrijke reden is bijvoorbeeld dat de belasting op sportvelden in de meeste gevallen een stuk hoger ligt dan in de gemiddelde tuin. Sportkunstgras moet dus vooral heel sterk zijn. Daarnaast zijn de sprieten in de meeste gevallen langer. Sportkunstgras ondersteunt de sporters die erop rennen met de toevoeging van een prestatie-invulling. De kunstmatige sportvelden staan ook wel bekend als 3G en 4G velden.

Verschillende vormen kunstgras voor in de tuin

Wil jij gewoon mooi kunstgras voor in de tuin kopen, zodat je zorgeloos kunt genieten van een mooi gazon? Dan ben je natuurlijk welkom bij Nudetuin. Wij hebben diverse soorten kunstgras van hoge, realistische kwaliteit in ons assortiment. Kom gerust eens langs om de verschillende soorten zelf te bekijken en te ervaren. Tijdens openingstijden ben je altijd welkom in onze showtuin in Wageningen, aan het Nudepark 93. Bestel je liever je nieuwe kunstgras online? Dat kan bij ons natuurlijk ook. Bezoek dan direct onze webwinkel. Wil je meer informatie of heb je advies nodig over de verschillende vormen kunstgras? Neem dan gerust contact met ons op.