Tuintrends voor 2021: de selectie van Nudetuin

De tuintrends voor 2021 zijn bekend! Ben jij iemand die elk jaar lekker met de tuin aan de slag gaat om deze weer helemaal up to date te maken? Dan zit jij natuurlijk te springen om de nieuwe tuintrends voor 2021! Er zijn weer eindeloos veel leuke nieuwtjes om mee aan de slag te gaan, maar we zien ook een aantal terugkerende trends die alleen maar zullen groeien dit jaar. Benieuwd?

 

Dit zijn de 5 beste tuintrends voor 2021!

Er zijn erg veel nieuwe tuintrends voor 2021 te vinden. Een aantal van de trends kennen we al. Zo kennen we bijvoorbeeld de betonlook trend. Dit was al een tuintrend, maar deze trend gaat zich verder uitbreiden dit jaar. Dit geldt ook voor de trend van keramische tegels, waar we er steeds meer van zullen gaan zien. Nudetuin heeft 5 van de beste tuintrends voor 2021 geselecteerd en wij laten jou er nu kennis mee maken.

 

1. Een egelvriendelijke tuin

De tuin wordt over het algemeen gezien als een toevluchtsoord voor mensen, en in sommige gevallen ook voor de huisdieren natuurlijk. De nieuwe tuintrends voor 2021 laten zien dat we ons er bewuster van worden dat de tuin ook een toevluchtsoord kan zijn voor wezens van buitenaf. Eén van de nieuwe trends voor de tuin is namelijk het creëren van een egelvriendelijke tuin. Jaarlijks overlijden veel egels doordat zij eindeloos veel wegen over moeten steken voor ze een tuin vinden waarin zij veilig kunnen verblijven. Als er meer egelvriendelijke tuinen worden gerealiseerd, dan zal de egelsterfte (naar verwachting) sterk dalen.

 

2. Het realiseren van een verticale tuin

Veel woningen in Nederland hebben een relatief kleine tuin. Daarnaast kennen we ook eindeloos veel appartementen met enkel een balkon of dakterras in ons land. Het aanleggen van een groene, natuurlijke tuin is dan vaak niet mogelijk. Het neemt te veel ruimte in of de ondergrond is niet juist. Hierdoor zien we de trend van verticale tuinen groeien. Ideaal om ook op je balkon of in een kleine tuin te genieten van veel groen.

 

3. De eetbare en kleurrijke tuin

Veel mensen willen vooral heel veel kleur in de tuin. Een andere groep tuinliefhebbers wil vooral dat de tuin voor een (groot) deel ‘eetbaar’ is. Dit heeft geleid tot één van de nieuwe tuintrends voor 2021, namelijk de eetbare en kleurrijke tuin. Hierin zien we bijvoorbeeld veel soorten sierkool, in de kleuren fel oranje, fel roze en bijvoorbeeld donker violet. Daarnaast zien we ook rood fruit, zoals cranberries, de wijngaardperzik, de roodvlezige appel en de roodvlezige peer vaker voorkomen in de tuinen.

 

4. Een tuin die vriendelijk is voor bijen

We weten allemaal dat het niet zo goed gaat met de bijen. We weten ook (bijna) allemaal dat de mens niet lang zal overleven als de bij uitsterft. Tijd om actie te ondernemen en dit zien we ook terug in de tuintrends voor 2021. Steeds meer mensen gaan namelijk een tuin realiseren die vriendelijk is voor bijen. Er zijn veel planten en bloemen waar bijen in alle rust van kunnen genieten, terwijl jij geniet van al dat moois in je tuin.

 

5. Een tuin met levels

Eén van de tuintrends voor 2021 waar we zelf ook heel enthousiast van worden is de tuin met levels. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld gebruik maken van muurelementen of palissadebanden. Je creëert eenvoudig hoogteverschillen, waardoor de tuin er een stuk speelser en vrolijker uitziet. Zeker een mooie trend om het komende jaar mee aan de slag te gaan!

 

Realiseer de tuintrends voor 2021 met Nudetuin

Wil jij ook met de nieuwste tuintrends aan de slag? Dan ben je bij Nudetuin natuurlijk aan het juiste adres voor de nodige aankopen. Neem gerust eens een kijkje in ons online assortiment of breng eens een bezoek aan onze showtuin. Wil je eerst meer weten? Je kunt natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.