Tuintips juli: werkzaamheden in de hooimaand

Tijd voor de tuintips juli van Nudetuin! Juli, ook wel de hooimaand genoemd, is de eerste volle zomermaand en natuurlijk de maand waarin we de tweede helft van het jaar in gaan. Vorige maand hebben we je leuke tuintips voor juni gegeven om mee aan de slag te gaan, maar in juli zijn er weer andere zaken die je aandacht nodig hebben. Nudetuin geeft je praktische tuintips juli om optimaal te genieten van je tuin deze zomer.

 

1. Een extra snoeibeurtje

De langste dag van het jaar is natuurlijk 21 juni. In de tuintips van juni hebben we je de tip gegeven om vóór deze dag de snoeiwerkzaamheden uit te voeren, vooral omdat de beplanting na deze specifieke dag een echte groeispurt doormaakt. Dit geeft aan dat de beplanting in juli ineens heel hard aan het groeien is. Dat betekent dat het in deze maand belangrijk is om het snoeiwerk goed bij te houden. In juli hebben we vaak te maken met zonnig weer (eindelijk!) en het is goed om hier rekening mee te houden. Het is namelijk zo dat vers gesnoeide beplanting kan verbranden of uitdrogen. Om dit te voorkomen is het aan te raden om in de avond te snoeien of op een bewolkte dag.

 

2. Eenmaal per week maaien

Heb je een echt gazon? Dan heb je in juli te maken met snel groeiend gras. Eén van de belangrijkste tuintips juli is: laat je door het snel groeiende gras niet verleiden om te vaak te maaien. Het is namelijk juist in deze maand belangrijk om het gras wat langer te laten. Voor het maaien geldt eigenlijk hetzelfde als voor het snoeien wanneer het gaat om het tijdstip. Maai het gazon niet wanneer de zon te fel schijnt. In de meeste gevallen is het aan te raden om eens per week met de grasmaaier aan de slag te gaan. In andere gevallen is eens per twee weken voldoende in juli. Heb jij helemaal geen zin (meer) in al dat maaiwerk, maar wil je wel van een mooi gazon genieten? Maak dan zeker eens kennis met ons assortiment kunstgras. De realistische varianten zijn niet van echt gras te onderscheiden.

 

3. Tijd voor een bezembeurtje

Juli is vaak een wat rustigere maand dan juni wanneer we naar het weer kijken. We hebben minder te maken met stormen, regenbuien en ander onstuimig weer. Het is daarom goed om het vuil uit de tuin te verwijderen in juli. Waarschijnlijk is er heel wat vuil de tuin in gewaaid in de voorgaande maand. Dit vuil gaat, wanneer je het laat liggen, voor extra onkruid zorgen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Haal de bezem door de tuin en verwijder al het vuil om te voorkomen dat er onkruid tussen je bestrating door komt groeien.

 

4. De bestrating goed reinigen

Of je nu een compleet bestrate tuin hebt of een stukje sierbestrating voor een terras: in beide gevallen is het aan te raden om te zorgen voor een goede reiniging. Als je onze tuintips van de vorige maand hebt opgevolgd, dan heb je het bestaande onkruid al tussen de tegels vandaan gehaald en ben je al begonnen met het poetsen van de bestrating. We pakken in de maand juli door. We hebben een lange periode achter de rug waarin we veel regen hebben gehad. Dit zorgt voor groene aanslag op de bestrating en daar wil je in de zomer niet tegenaan kijken. Zijn je tuintegels echt niet meer schoon te krijgen of zijn ze gewoon aan vervanging toe en wil je iets nieuws? Neem dan gerust een kijkje in ons assortiment sierbestrating.

 

Kom inspiratie opdoen bij Nudetuin

Wil jij deze zomer ook optimaal genieten van je tuin, maar is het daarvoor wel nodig om je tuin een opknapbeurtje te geven? Nudetuin heeft alles in huis om je daarbij te helpen, of je nu aan de slag wilt met kunstgras, siergrind en split, siertegels of misschien wel palissadebanden. Kom eens langs in Wageningen of bestel online. Natuurlijk kun je voor meer informatie en advies altijd contact met ons opnemen.