Keramische tegels

Filter op:

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of heeft u vragen over een product? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en laat u informeren door één van onze medewerkers

Keramische tegels voor tuin en terras

Keramische tegels voor buiten zijn bezig aan een stormachtige opmars en vormen een steeds populairder alternatief voor tuin- en terrastegels van beton en natuursteen. Niet verrassend, gezien het rijtje voordelen dat keramische tegels biedt. Zoals kleurvastheid, krasbestendigheid en slijtvastheid, om er maar eens een paar te noemen. Ook maatvastheid – wat in de begindagen van de keramische tegel als buitentegel nog wel eens wilde wisselen – is dankzij moderne productietechnieken geen probleem meer. Maar vooral het ruime en gevarieerde aanbod in keramische buitentegels is wat veel mensen over de streep trekt.

Nudetuin: keramische tuintegels van Italiaanse kwaliteitsfabrikanten

Wist u dat de bakermat van keramische tegels in Italië ligt, en meer specifiek de regio rond Bologna? In deze streek zijn van oudsher vele keramiekproducenten actief, vandaag de dag zelfs ruim 150. De wereldmarkt voor keramische binnen- en buitentegels is tegenwoordig zo groot dat ook in veel andere landen centra van keramiekproductie zijn ontstaan. Toch staat Italiaans keramiek nog steeds bekend om zijn kwaliteit. Nudetuin werkt dan ook met een aantal zorgvuldig geselecteerde en gerenommeerde Italiaanse producenten van keramische buitentegels.

Keramische tegels… praktisch én mooi

We hadden het al even over de voordelen van keramiek voor buitentegels. De tegels vergen nauwelijks onderhoud en het weinige onderhoud dat er op gepleegd moet worden, is eenvoudig en snel uit te voeren. Keramische buitentegels verkleuren en krassen niet, zijn bestand tegen zeer hoge en zeer lage temperaturen en niet gevoelig voor mos, algen of vlekken. Ondanks hun dikte van slechts 2 centimeter zijn keramische tegels erg sterk en duurzaam. De geringe dikte maakt ze relatief licht, waardoor keramische tegels ook prima kunnen worden gebruik op balkons en dakterrassen. Maar ondanks al deze praktische voordelen is het toch vaak de uitstraling van keramische tegels die voor tuinbezitters de doorslag geeft. Keramische tuintegels zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei nuances, kleuren en structuren, en er zijn zelfs keramiekproducten die haast niet van natuursteentegels zijn te onderscheiden.

.