Tuintegels van natuursteen en de beste alternatieven

Tuintegels van natuursteen zijn populair. Er zijn veel verschillende varianten te verkrijgen. Je hebt veel keuze als het gaat om kleuren, sfeer en stijl. Daarnaast kan de afwerking natuurlijk verschillen, wat ook invloed heeft op de uiteindelijke uitstraling van de tuintegels van natuursteen. Het uiterlijk van tuintegels van natuursteen is bijzonder en daarom zijn zij zeer populair, maar er zitten zeker ook nadelen aan deze tuintegels. Nudetuin legt je de diverse tuintegels van natuursteen voor én geeft je inzicht in de beste alternatieven.

 

Tuintegels van travertijn in je tuin

Wanneer je denkt aan tuintegels van natuursteen, dan komt travertijn waarschijnlijk niet het eerst bij je op. Dit behoort deze variant zeker tot de natuurstenen tegels. Travertijn is een materiaal dat goed vergeleken kan worden met kalksteen als het gaat om de textuur en de specifieke samenstelling. In veel gevallen bestaat travertijn uit calsiet. Het belangrijkste nadeel van travertijn is wel dat het erg zacht en broos is. Hierdoor zullen de tuintegels snel slijten.

 

Tuintegels van kalksteen als bestrating

Kalksteen noemden we net al eventjes. Het heeft een textuur die erg overeenkomt met dat van travertijn. De twee varianten kennen meer eigenschappen die overeenkomen, waardoor ze ook makkelijk met elkaar worden verward. Wel is het zo dat kalksteen wat minder broos is dan travertijn. Het is dus iets harder, al zit er niet bijzonder veel verschil tussen. Kalkstenen tuintegels zijn erg geliefd om de bijzondere textuur die zij laten zien. Helaas zijn deze tuintegels niet goed bestand tegen kou, waardoor zij snel beschadigen in de winter. Daarnaast kunnen ze, afhankelijk van de afwerking, snel glad worden.

 

Leistenen tuintegels aanschaffen voor de tuin

Je kunt natuurlijk ook leistenen tuintegels aanschaffen. Deze zijn op meerdere punten vergelijkbaar met marmer en graniet, maar wel een stuk zachter. Wat maakt de leistenen tuintegels nu zo populair? Dit is vooral de speelsheid. Deze tuintegels zijn bijzonder, omdat je nooit twee gelijke tegels hebt. Iedere tuintegel laat iets anders zien en dat is mooi. Zowel de textuur als de kleur varieert. Door de zachtheid zijn de leistenen tuintegels wel gevoelig voor beschadiging.

 

Tuintegels van marmer voor de luxe sfeer

Mensen die echt willen genieten van luxe, van een moderne look en de chique uitstraling komen makkelijk uit bij de tuintegels van marmer. Dit materiaal is sterk, maar in zekere mate ook poreus. Het is dan ook niet direct gemaakt om te dienen als. Om (voet)verkeer aan te kunnen is het nodig om het af te dichten, anders is de weerstand onvoldoende. Zeker de gladde, gepolijste tuintegels van marmer laten de luxe look zien. Helaas worden deze tuintegels wel snel glad, waardoor er makkelijk ongelukken gebeuren.

 

Tuintegels van graniet gebruiken

Tot slot komen we uit bij de tuintegels van graniet. Wanneer we kijken naar de verschillende soorten tuintegels van natuursteen, dan zien we dat dit de meest harde variant is. Graniet wordt ook vaak gezien in keukens, bijvoorbeeld voor de werkbladen, door de uitstekende kwaliteiten. Dit zie je dan ook wel aan de prijs. De kosten vormen dan ook het belangrijkste nadeel van deze tuintegels van natuursteen.

 

Het beste alternatief voor tuintegels van natuursteen

We hebben de beschikbare soorten tuintegels van natuursteen kort omschreven. Helaas heb je kunnen zien dat ze allemaal ook minimaal één nadeel hebben waar je mogelijk niet blij van wordt. Gelukkig zijn er uitstekende alternatieven, zoals de tuintegels van GeoCeramica. Deze tuintegels combineren keramiek met een betonnen onderlaag, waardoor ze optimaal krachtig zijn en een natuurlijke look bezitten. Natuurlijk kun je deze tuintegels, en vele andere, bij ons bestellen in de webwinkel. Kom gerust ook eens langs in onze showtuin! Heb je vragen over onze tuintegels? Neem dan gerust contact met ons op.