Tuintegel keramiek: 10 voordelen

Tuintegel keramiek is tegenwoordig erg populair. Steeds meer mensen kiezen voor de keramische tuintegels in plaats van andere sierbestrating of bijvoorbeeld grint. Waarom is dat? Dit heeft vooral te maken met de vele voordelen van tuintegel keramiek. Nudetuin geeft je inzicht in 10 belangrijke voordelen van de keramische tuintegels.

 

1. De tuintegels verkleuren niet

Kies je voor keramische tuintegels, dan kies je voor tuintegels die jarenlang mooi blijven. Deze tegels zijn volledig kleurvast, waardoor zij ook na jaren nog altijd de originele kleur laten zien. Dit is natuurlijk ideaal als je voor lange tijd wilt genieten van bestrating die er als nieuw uitziet.

 

2. Maatverschillen komen niet voor

Bij diverse soorten tuintegels geldt dat je te maken kunt krijgen met verschillen in maat. Dit kan de nodige problemen opleveren. Bij de keramische tuintegels zal dit niet voorkomen. Tuintegel keramiek is maatvast, gegarandeerd. Hierdoor kun je er ook veel sneller mee werken.

 

3. Tuintegel keramiek is slijtvast

Veel tuintegels verliezen na verloop van tijd duidelijk aan kwaliteit. Je gaat zien dat de slijtage begint toe te slaan. Dit zal niet gebeuren wanneer je de tuin bestraat met keramische tegels. Deze tegels zijn namelijk slijtvast door de extreme hardheid. Slijtage is hierdoor uitgesloten. Er zullen ook geen krassen ontstaan op de tegels.

 

4. Licht van gewicht

Mensen die de tuin opnieuw willen bestraten met bijvoorbeeld betontegels zien hier erg tegenop. Dit heeft vooral te maken met het feit dat deze tegels zeer zwaar zijn. Het werk is vermoeiend en de klus duurt lang. In vergelijking tot natuurstenen tuintegels en betontegels zijn keramische tegels licht van gewicht.

 

5. Tuintegel keramiek blijft vlekkeloos

Keramische tuintegels nemen nauwelijks vocht op. Laat je een glas rode wijn vallen op de tuintegels, dan zal de wijn op de tegels blijven liggen. Je haalt het er eenvoudig met een doek af. Doordat de wijn – of een ander drankje – niet in de tegel trekt worden er ook geen nare vlekken veroorzaakt. Zo blijft tuintegel keramiek vlekkeloos. Zelfs zuren en chemicaliën hebben geen invloed op de tuintegels.

 

6. Eenvoudig schoon te maken

Het is natuurlijk altijd goed om de tuintegels goed te onderhouden. Een schoonmaakbeurtje is belangrijk eens in de zoveel tijd. Gelukkig hoef je hier geen uren mee bezig te zijn als je keramische tuintegels hebt. Je kunt de tegels snel reinigen met een hogedrukreiniger, zonder risico’s. De tegels zijn in een mum van tijd weer brandschoon.

 

7. Eindeloos veel designs

Tuintegel keramiek is alles, behalve standaard. Wil je een rustig design? Het kan! Wil je iets opvallends en uniek? Dat kan ook! Er zijn ontzettend veel designs beschikbaar binnen het assortiment keramische tuintegels. Hierdoor kun je altijd een mooie tuintegel keramiek vinden die perfect past bij de sfeer die jij wilt realiseren in je tuin.

8. Geen groene aanslag meer

Veel mensen hebben last van groene aanslag op tuintegels. De tuintegels zien er een tijdje mooi uit, maar na een aantal maanden beginnen de groene vlekken al te ontstaan. Dit is vaak nog erger wanneer er geen zon in de tuin komt. Keramische tuintegels zijn niet vatbaar voor groene aanslag, dus hier krijg je in geen geval last van. Ook algen en mossen krijgen geen vat op de tuintegels.

 

9. Tuintegel keramiek wordt niet glad

Bij hevige regenval, waar we in Nederland nogal eens mee te maken krijgen, worden veel tuintegels glad. Hierdoor kan het gevaarlijk zijn om eroverheen te lopen. Tuintegel keramiek heeft een stroef oppervlak, waardoor de tegel in geen geval glad wordt. Zo kun je effectief glijpartijen voorkomen wanneer het hard geregend heeft.

 

10. Optimaal vorstbestendig

Je hoeft niet bang te zijn dat de keramische tegels breken of beschadigen wanneer het stevig vriest. Keramische tegels nemen vocht nauwelijks op, doordat zij zeer hard worden gebakken. Hierdoor zijn de tegels optimaal vorstbestendig. Ook wanneer je gebruik maakt van strooizout zullen de tegels in geen geval beschadigen.

 

Tuintegel keramiek kopen bij Nudetuin

Wil jij keramische tuintegels kopen? Dit kun je bij Nudetuin online doen, maar ook in onze showtuin in Wageningen. Zo koop je bij ons altijd op een manier die bij jou past. Bekijk ons online assortiment keramische tuintegels of kom gezellig langs aan het Nudepark 93. Wil je eerst meer weten over tuintegel keramiek? Neem dan contact met ons op.