Soorten kunstgras: diverse materialen

Bij soorten kunstgras denk je misschien direct aan de verschillende kleuren, hoogten en kwaliteiten die je tegen kunt komen in het assortiment. Het is zeker zo dat je altijd meer dan voldoende keuze hebt. Naast ‘gewoon groen’ kunstgras, dat beschikbaar is in veel verschillende tinten, is er bijvoorbeeld ook gekleurd kunstgras voor de liefhebber. Dit is echter niet waar we het dit keer over hebben. We hebben het nu over de verschillende soorten kunstgras als het gaat om het materiaal waar het van gemaakt is. Kunstgras kan namelijk gemaakt zijn van verschillende materialen. Nudetuin vertelt je hier graag meer over.

 

Alle soorten kunstgras zijn gemaakt van synthetische vezels

In de basis zijn er eigenlijk helemaal geen verschillen te ontdekken. Het is namelijk zo dat alle soorten kunstgras gemaakt zijn van synthetische vezels van hoogwaardige kwaliteit. Deze vezels worden zorgvuldig geconstrueerd om het kunstgras er zo echt mogelijk uit te laten zien. Hierdoor zijn er meerdere soorten kunstgras die niet van echt gras te onderscheiden zijn. Er zijn overigens ook goedkope soorten kunstgras, zoals kunstgras Gaby, die wél duidelijk van echt gras te onderscheiden zijn. Deze worden dan ook vaker voor andere doeleinden gebruikt dan voor een kunstgazon. Alle soorten kunstgras worden dus gemaakt van synthetische vezels, maar toch worden er wel verschillende materialen gebruikt. Er zijn diverse soorten kunstgras van polypropyleen, polyethyleen en van nylon.

 

Polypropyleen kunstgras is het goedkoopst

De soorten kunstgras die gemaakt worden van polypropyleen zijn het voordeligst in aanschaf. Hier zijn belangrijke redenen voor. Het kunstgras is dan wel budgetvriendelijk, maar beschadigt ook snel. Dit kunstgras heeft een zeer laag smeltpunt en is weinig duurzaam. Dit betekent dat het niet de beste keuze is wanneer je jarenlang wilt genieten van een mooi kunstgazon in de tuin. Voor kleine toepassingen kan polypropyleen kunstgras overigens wel een goede keuze zijn, zeker wanneer het eigenlijk niet belast wordt, zoals in een etalage van een winkel bijvoorbeeld.

 

Polyethyleen kunstgras is zachter en natuurlijker

Vind je het niet erg om iets meer uit te geven aan kunstgras en zoek je naar soorten kunstgras die realistischer en zachter zijn dan de kunstgrassoorten van polypropyleen? Dan kun je eens kennismaken met kunstgras van polyethyleen. Deze soorten kunstgras voelen een stuk zachter aan, zien er veel natuurlijker uit en gaan langer mee. Er zijn zeker soorten polyethyleen kunstgras die niet te onderscheiden zijn van echt gras. Dit kunstgras kan uitstekend worden gebruikt voor onder meer speelplaatsen, landschapsranden, rond zwembaden en voor het realiseren van een gazon.

 

Nylon kunstgras kent de langste levensduur

Van alle soorten kunstgras gaat nylon kunstgras het langst mee. De beste kwaliteit vind je dan ook in deze variant. Dit kunstgras kan prima zwaarder belast worden en is ook goed bestand tegen hogere temperaturen. Voor grote toepassingen valt de keuze toch niet heel vaak op nylon, vooral omdat het wat stijf is en toch wel een behoorlijk kostenplaatje met zich meebrengt. Toch, als je zoekt naar kunstgras met extra sterkte en stabiliteit, dan is het de investering meer dan waard.

 

Hoogwaardige soorten kunstgras kopen

Er zijn veel verschillende soorten kunstgras, waardoor je altijd een ruime keuze hebt. Ontdek eens het ruime assortiment kunstgras online, in onze webwinkel, waar je kennis kunt maken met alle varianten. Wij staan garant voor de hoogwaardige kwaliteit van al onze soorten kunstgras. Bestel online en je profiteert van optimaal gemak. Wil je liever de soorten kunstgras eerst zelf voelen en ‘ervaren’? Dan ben je welkom in onze showtuin in Wageningen. Voor meer informatie over onze soorten kunstgras kun je natuurlijk altijd even contact opnemen.