Sneeuw en kunstgras: goede combinatie?

Sneeuw en kunstgras: veel mensen maken zich er veel zorgen over. De eerste sneeuwvlokken van 2019 zijn al gevallen en als we de vooruitzichten mogen geloven zit er nog een aardig strenge winter aan te komen. We zullen ongetwijfeld te maken gaan krijgen met sneeuw, maar hoe gaan we daarmee om als het om het kunstgras gaat? Moeten we ons zorgen maken om de combinatie van sneeuw en kunstgras, of is er eigenlijk helemaal niets aan de hand? Nudetuin vertelt je er meer over.

 

Wat zijn de grootste zorgen over sneeuw en kunstgras?

Het is niet alleen de combinatie van sneeuw en kunstgras waar we ons zorgen over maken. Ook de combinatie van vorst en kunstgras baart ons zorgen. Waar maken we ons vooral druk om? Mensen zijn op de eerste plaats vaak bang dat kunstgras gaat bevriezen bij te lage temperaturen of als het kunstgras met sneeuw bedekt is. Daarnaast zijn mensen bang dat het kunstgras afbreekt, gaat verkleuren of gewoon sterk aan kwaliteit gaat verliezen. Natuurlijk zijn wij er om deze zorgen weg te nemen.

 

Kan sneeuw kunstgras laten bevriezen?

Eén van de belangrijkste vragen die mensen hebben is: ‘Kan sneeuw kunstgras laten bevriezen?’ Waarom? Omdat zij bang zijn dat bevroren kunstgras afbreekt, waardoor er weinig moois overblijft van dat prachtige kunstgazon. Wij kunnen je geruststellen. Kunstgras zal zeker niet afbreken wanneer de temperaturen sterk dalen of als het onder een laag sneeuw ligt. Eerder schreven wij al een blog over bevroren kunstgras. Lees het gerust nog eens door, want er staan ook enkele interessante tips in!

 

Sneeuw van kunstgras verwijderen

Je kunt natuurlijk aan meerdere manieren denken om sneeuw van kunstgras te verwijderen. Wij raden je sterk af om aan de slag te gaan met strooizout en ook metalen sneeuwschoppen kun je beter ver weg houden van je kunstgras. Wil je de sneeuw echt van je kunstgras af hebben? Dan kun je hier het best een sneeuwschop van plastic / kunststof voor gebruiken. Hier krijg je natuurlijk niet alles mee weg. Als je echt alle sneeuw weg wilt hebben, dan kun je de laatste restjes verwijderen met een bezem.

 

Dus het bevriezen van kunstgras levert geen gevaar op?

Oh, jazeker wel! Maar niet het gevaar dat jij denkt. Het kunstgras zelf kan niet bevriezen. Het is een duurzaam materiaal dat niet breekbaar of broos wordt, zelfs niet bij een temperatuur van -15. Dat op de eerste plaats. Vocht kan natuurlijk wel aan de grassprietjes vast vriezen, waardoor het lijkt alsof het kunstgras zelf bevroren is. Dit is dus niet zo, maar je moet wel rekening houden met een gevaar als gevolg van het bevriezen van vocht om de sprieten heen. Het kunstgras kan namelijk behoorlijk glad worden! Dit is echter het enige ‘gevaar’ waar je mee te maken kunt krijgen.

 

Sneeuw en kunstgras is een goede combinatie

We willen ook zeker nog eens benadrukken dat het niet nodig is om sneeuw weg te halen van een kunstgazon. Sneeuw en kunstgras kan zelfs een uitstekende combinatie zijn als je niet zo houdt van het schoonmaken van je kunstgras. Door de sneeuw krijgt je kunstgazon namelijk vanzelf een schoonmaakbeurtje. Niet gek! Wil je meer weten over kunstgras of wil je kunstgras kopen? Bij Nudetuin ben je welkom in onze showtuin én online. Natuurlijk kun je altijd even contact opnemen.