Siergrind kopen voor je tuin: 5 redenen!

Siergrind kopen voor de tuin is een goed idee. Er zijn tegenwoordig eindeloos veel soorten, kleuren en maten in de wereld van siergrind te vinden. Hierdoor kun je de stijl makkelijk aanpassen op de sfeer die jij in je tuin wilt bereiken. Er zijn veel interessante redenen te noemen om siergrind te kopen voor je tuin. Nudetuin laat je kennismaken met 5 van deze redenen.

 

1. Siergrind is onderhoudsvriendelijk

Steeds meer mensen kiezen voor een onderhoudsvriendelijke of onderhoudsvrije tuin. Het is dan ook zo dat tuinieren ons lang niet allemaal in het bloed zit. Als je dan toch van een mooie en sfeervolle tuin wilt genieten, dan is het fijn als deze om zo min mogelijk onderhoud vraagt. Je kunt in dit geval prima siergrind kopen voor je tuin. Af en toe zal het nodig zijn om het grind hier en daar opnieuw te verdelen, maar meer dan dat hoef je er niet aan te doen.

 

2. Siergrind gaat erg lang mee

Tuintegels kennen allemaal een bepaalde levensduur. De ene tuintegel gaat veel langer mee dan de andere tuintegel. Dit is onder meer afhankelijk van het specifieke materiaal en de afwerking. Siergrind gaat in de regel lang mee. Je hoeft hier dus niet specifiek op te letten bij aankoop van een bepaalde soort. Voor siergrind geldt standaard dat het jarenlang meegaat, ook bij zware belasting, zoals van het gewicht van een auto. Je hoeft het alleen af en toe even wat los te harken en het ziet er weer als nieuw uit. Je kunt gegarandeerd jarenlang genieten van het siergrind.

 

3. Siergrind kopen in alle soorten, kleuren en maten

Je wilt natuurlijk wel dat je tuin goed past bij je persoonlijke smaak. Je wilt niet alleen dat de indeling goed bij je past, maar ook de kleur en de uitstraling. De één houdt van betonlook, de ander houdt vooral van warme tinten. Iedereen is anders. Het mooie is dat je het siergrind makkelijk aan kunt passen op de stijl en sfeer die jij voor ogen hebt. Wit, grijs, zwart, bruin, natuurlijke kleuren.. Het kan allemaal! Daarnaast heb je ook veel te kiezen als het gaat om formaat. Neem gerust een kijkje in het assortiment siergrind van Nudetuin. Je ziet direct dat er enorm veel te kiezen valt!

 

4. Minder last van kruipende insecten

Wanneer je veel siergrind in de tuin hebt, dan heb je een stuk minder last van kruipende insecten. Ook de hoeveelheid vliegende insecten neemt af. Dit heeft te maken met het feit dat insecten geen voedselbron kunnen vinden door het siergrind. Er is dus niks smakelijks voor de diertjes om voor rond te blijven hangen. Ze zullen snel weer vertrekken naar een andere tuin, waar zij wel voedselbronnen aantreffen. Hou je niet van zoemende en kriebelende beestjes? Dan is siergrind in de tuin dus zeker een goed idee.

 

5. Veel minder onkruid in de tuin

Siergrind staat erom bekend dat het onkruid effectief tegen kan houden. Je kunt onkruid natuurlijk op meerdere manieren tegengaan. Zo kun je gebruik maken van mulch, maar het nadeel hiervan is dat het eens in de paar maanden vervangen moet worden. Je kunt ook gebruik maken van onkruidverdelger, maar dit kan vervelende gevolgen hebben als je mooie en gezonde planten in de tuin hebt staan. Je kunt ook siergrind kopen en plaatsen op die plekken waar anders onkruid groeit. Siergrind blijft effectief en hoeft niet vervangen te worden. Daarnaast is het ook volledig veilig voor overig groen in de tuin.

 

Wil je direct mooi siergrind kopen?

Siergrind biedt veel voordelen. Er zijn nog veel meer goede redenen om siergrind te kopen. Het belangrijkst is toch wel dat het siergrind gewoon goed past bij de sfeer en stijl van je tuin. Dan zit je bij ons zeker goed, want je kunt bij ons echt alle soorten, kleuren en maten siergrind kopen. Bekijk de opties online en plaats je bestelling. Wil je het siergrind liever eerst zelf eens bekijken? Kom dan gerust langs in onze showtuin in Wageningen. Natuurlijk kunnen wij je van persoonlijk advies voorzien als je dat wilt. Wil je siergrind kopen, maar wil je eerst meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.