Siergrind in de tuin: 5 voordelen!

Siergrind in de tuin is om veel redenen een goed idee. Een belangrijk voordeel is bijvoorbeeld dat je siergrind in de tuin kunt verwerken op een manier zoals jij het wilt. Je kunt het siergrind gebruiken om kleine openingen tussen tuintegels mee te vullen, je kunt er borders mee vullen, maar je kunt er bijvoorbeeld ook een groot vlak of zelfs de hele tuin mee vullen. Dit is maar net wat je wilt. Nudetuin geeft je nog 5 interessante voordelen van siergrind in de tuin.

 

1. Het ontbindt niet

Veel mensen maken gebruik van mulch om gebieden rond tuinbedden en andere beplante delen van de tuin mee te bedekken, vooral ook omdat het een populaire optie is om onkruid tegen te gaan. Dit is natuurlijk zeker waar, maar mulch vergaat wel. Binnen enkele maanden begint het al te ontbinden en is het aan vervanging toe. Dit is niet alleen tijdrovend, maar natuurlijk ook kostbaar. Wanneer je kiest voor siergrind in de tuin, dan kies je ook voor een mooie oplossing die onkruid voorkomt. Siergrind vergaat echter niet en hoeft niet eens in de paar maanden vervangen te worden.

 

2. Het trekt geen ongedierte aan

Ongedierte in de tuin is lastig te voorkomen. Wanneer je beplanting in de tuin hebt, dan kun je erop wachten dat je ongedierte in de tuin krijgt. Ook behandelde mulch trekt ongedierte aan. Niet iedereen is hiervan gediend. Veel mensen willen zo min mogelijk ongedierte tegenkomen in de tuin. Ook dan is siergrind in de tuin een uitstekende oplossing. Het siergrind zorgt er namelijk voor dat insecten geen voedselbron kunnen vinden, waardoor zij snel door zullen trekken naar een andere tuin.

 

3. Iedere gewenste soort siergrind in de tuin

Natuurlijk wil je genieten van een tuin die goed bij je past. Je wilt de juiste sfeer creëren en gebruik maken van de kleuren die bij jou passen. Dit kan uitstekend wanneer je kiest voor siergrind in de tuin. Neem maar eens een kijkje in ons assortiment siergrind om te ontdekken hoeveel verschillende soorten, maten, kleuren en kleurencombinaties er beschikbaar zijn. Er is letterlijk voor elk wat wils.

 

4. Het is duurzaam

Siergrind is zeer duurzaam. Het gaat bijzonder lang mee, zelfs wanneer er met een auto overheen wordt gereden. Een auto drukt het siergrind vaak wel aan, maar met een hark is het makkelijk weer ‘op te schudden’ en ziet het er weer uit zoals voorheen. Je kunt dan ook jarenlang genieten van mooi siergrind in de tuin. Je hoeft het eigenlijk alleen te vervangen als je zelf een andere kleur zou willen.

 

5. Minimaal onderhoud is vereist

We kunnen het eerlijk toegeven: we hebben niet allemaal groene vingers. Dat geeft ook niet. Ieder zijn of haar ding! Als jij geen groene vingers hebt, dan wil je in de meeste gevallen wel gewoon genieten van een mooie, goed onderhouden en netjes verzorgde tuin. Dit is een eitje wanneer je kiest voor siergrind in de tuin. Siergrind hoef je vrijwel niet te onderhouden. Zo af en toe even opnieuw verspreiden is het enige karweitje dat er van je wordt gevraagd. Ideaal!

 

Wil jij ook mooi siergrind in de tuin?

Siergrind biedt diverse voordelen. Wil jij ook genieten van de belangrijke voordelen van siergrind in de tuin? Bestel dan eenvoudig jouw favoriet online of kom eens langs in onze showtuin in Wageningen. Natuurlijk kun je ook altijd contact met ons opnemen voor meer informatie of advies over siergrind in de tuin.