De ontwikkeling van kunstgras: 3 generaties

De ontwikkeling van kunstgras staat niet stil. We leven in een tijd waarin de ene innovatie de volgende snel opvolgt. We zien een nieuwe technologie ontstaan en voor we daaraan gewend zijn staat de volgende technologie alweer voor de deur. Nooit eerder hebben we zo veel met ontwikkeling te maken gehad. De productie van kunstgras staat hierbij natuurlijk niet stil. De ontwikkeling van kunstgras blijft verbeteren, productieprocessen worden geoptimaliseerd en er worden steeds betere materialen gebruikt om kunstgras van te maken. Nudetuin vertelt je graag meer over de ontwikkeling van kunstgras.

Het begin van de ontwikkeling van kunstgras

De ontwikkeling van kunstgras begon nu bijna 60 jaar geleden, namelijk in de jaren ’60 van de vorige eeuw. Dit allereerste kunstgras wordt ook wel de eerste generatie genoemd en was niet direct weggelegd voor particulieren. Het eerste kunstgras werd vooral voor de sportvelden gemaakt, waarna het uiteindelijk wel de weg naar particuliere tuinen vond. In de jaren ’60 werd kunstgas niet gemaakt zoals dit nu gebeurt. Het bestond uit strak gekrulde polypropyleen vezels en was een stuk zachter en goedkoper dan nylon.

Binnen tien jaar volgde de tweede generatie kunstgras

De eerste generatie kunstgras werd goed ontvangen, maar er werden ook wel wat klachten gehoord. Zo zorgden de stijve krullen ervoor dat het heel duidelijk was dat het om kunstgras ging. Zeker particulieren wilden toch een wat natuurlijkere look, dus de ontwikkeling van kunstgras ging verder. Uiteindelijk ontstond de tweede generatie al binnen 10 jaar na de eerste generatie, in de jaren ’70. Deze generatie kunstgras had vezels die een stuk langer waren, waardoor het er al veel natuurlijker uit zag. Daarnaast werd er in de installatie ook zandvulling opgenomen om ervoor te zorgen dat de sprietjes netjes rechtop bleven staan. Zo ontstond het idee voor echt realistisch kunstgras.

De derde generatie is actueel

Het kunstgras van vandaag is kunstgras dat behoort tot de derde generatie. Dit kunstgras wordt gemaakt van veel zachter polyethyleen en heeft langere vezels die verder uit elkaar staan dan bij het kunstgras uit de tweede generatie. Er zijn veel verschillende soorten. Zo wordt er vaak gezorgd voor extra demping. Daarnaast wordt er vaak een combinatie van kleuren gemaakt om het kunstgras nóg realistischer te maken. Diverse modificaties hebben ervoor gezorgd dat het kunstgras nu veel makkelijker schoon te houden, waardoor het ook veel langer mee gaat. De ontwikkeling van kunstgras staat niet stil en misschien kunnen we wel uit kijken naar een vierde generatie. Toch, het kunstgras uit de derde generatie is niet van echt gras te onderscheiden en op het vlak van kwaliteit valt ook niet veel meer te winnen. Wil jij optimaal kunstgras? Dan is het kunstgras uit deze derde generatie uitstekend!

Kunstgras kopen uit de derde generatie

Ben jij op zoek naar mooi, realistisch kunstgras van goede kwaliteit? Dan heb je kunstgras uit de derde generatie nodig en dit vind je binnen het assortiment van Nudetuin. Je kunt bij ons kunstgras bestellen in de webwinkel, maar je bent ook altijd welkom in onze showtuin in Wageningen. Heb je nog vragen of wil je meer informatie en advies? Neem dan gerust contact met ons op.