Online tuincentrum vs fysiek tuincentrum

Een online tuincentrum biedt een aantal belangrijke voordelen die je niet vindt bij een fysiek tuincentrum. Toch is het in bepaalde situaties juist aan te raden om een fysiek tuincentrum te bezoeken, omdat deze weer bepaalde voordelen biedt ten opzichte van het online tuincentrum. Uiteindelijk kennen beide varianten plus- en minpunten. Kun je nu beter shoppen bij een fysiek of een online tuincentrum? Nudetuin zet de twee opties tegenover elkaar.

 

Online zoeken is sneller

Een online tuincentrum heeft in verreweg de meeste gevallen een zoekfunctie. Is dit niet het geval? Dan zijn de producten vaak verdeeld in handige categorieën. Hierdoor kun je bij een online tuincentrum vaak binnen enkele seconden al vinden wat je zoekt. Dat gaat je in een fysiek tuincentrum natuurlijk niet lukken! Je wandelt langs het aanbod of door de paden heen, op zoek naar het product dat jij nodig hebt. Kun je het niet vinden? Dan ga je op zoek naar een medewerker die je de weg kan wijzen. Dat kost je gegarandeerd meer tijd dan een paar seconden!

 

Je kunt producten alleen fysiek ‘ervaren’

Je wilt weten wat je koopt, zeker wanneer je iets koopt waar je een paar jaar mee vooruit wilt kunnen, zoals bij kunstgras het geval is. Bij een online tuincentrum kun je de soorten kunstgras op foto bekijken, maar je kunt het niet ‘ervaren’. Dat wil zeggen, je kunt het niet echt zien en je kunt het ook niet voelen. Je bestelt online en hoopt maar dat het echt de juiste keuze is. Bij een fysiek tuincentrum loop je naar de soorten kunstgras en kun je deze soorten echt ‘ervaren’, waardoor je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

 

Bij online bestellen hoef je de deur niet uit

In de zomer gaan we allemaal graag naar buiten en vinden velen het ook heerlijk om zo nu en dan eens uren te struinen in een fysiek tuincentrum. Wordt het weer slechter en regent het pijpenstelen? Dan blijven we liever binnen en willen we vanuit de luie stoel kunnen shoppen. Dan kan natuurlijk alleen bij een online tuincentrum. Je bestelt eenvoudig, rekent je bestelling online af en wacht tot de bezorger met de bestelde producten aan je deur staat!

 

Bij een ‘echt’ tuincentrum krijg je beter advies

De beste communicatie is persoonlijke communicatie, waarbij je elkaar in de ogen kunt kijken. Wanneer je online of telefonisch communiceert, dan is het risico op miscommunicatie groter. Wil je een goed, professioneel advies van een tuincentrum, bijvoorbeeld over sierbestrating? Dan kun je dus beter naar een fysiek tuincentrum gaan. Je hebt alle tijd om uit te leggen wat jij bedoelt en de medewerker heeft alle tijd om je van een passend, persoonlijk advies te voorzien. Deze persoonlijke communicatie krijg je niet van een online tuincentrum.

 

Een online tuincentrum én een fysiek tuincentrum

We hebben het wel duidelijk gemaakt: in sommige gevallen kun je beter winkelen in een online tuincentrum en in andere situaties kun je veel beter een fysiek tuincentrum bezoeken. Maar, er is een optie die nóg beter is: het fysieke en online tuincentrum in één! Dan kom je bij Nudetuin uit. Wij bieden je het gemak van online bestellen in ons online tuincentrum, maar wij bieden je ook alle voordelen van een fysiek tuincentrum op onze locatie in Wageningen. Kom gerust eens langs of neus eens lekker rond in het aanbod van ons online tuincentrum! Natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen als je nog vragen hebt. Wij staan je graag persoonlijk te woord.