Mooi kunstgras kiezen? Let op de hoogte!

Mooi kunstgras kiezen voor je tuin, voor op je balkon, je dakterras of misschien wel om te gebruiken als vloerbekleding in je beursstand? Kunstgras kent veel verschillende toepassingen en wordt zeker niet altijd gebruikt om een realistisch gazon mee te realiseren. Je wilt mooi kunstgras kiezen voor jouw specifieke doeleinde en dat betekent ook dat je aandacht moet besteden aan de hoogte van de vezels. Welke hoogte past nu goed bij jou? Nudetuin vertelt je graag meer over de hoogteverschillen en de diverse toepassingen.

 

De verwilderde look

Oké, zo ‘verwilderd’ als op bovenstaande foto gaat niet echt lukken met kunstgras, maar er zijn zeker mensen die houden van een verwilderde look. Het hoeft allemaal niet zo keurig op standaard hoogte. Dan kun je goed kiezen voor kunstgras Amelie, met een vezelhoogte van maar liefst 40 millimeter.

 

Mooi kunstgras voor het realistische gazon

Ben je niet direct fan van verwilderd gras, maar wil je wel een realistische uitstraling? Dan doe je eigenlijk een stapje terug als het om de hoogte gaat en kies je het best voor kunstgras met een hoogte tussen de 31 en 35 millimeter. Binnen ons assortiment komt je dan uit bij kunstgras Claire, Nina, Sylvie of Sophie. Wil je mooi kunstgras dat prettig zacht aanvoelt en er heel realistisch uitziet? Dan kunnen we je zeker aanraden deze varianten eens te bekijken.

 

Mooi kunstgras voor op het balkon of dakterras

Steeds meer mensen kiezen voor mooi kunstgras op het balkon of het dakterras. Vaak willen deze mensen een wat lagere vezel, maar wel nog steeds de realistische look. Dit kan zeker. Je kunt dan goed kiezen voor een kunstgras soort met een hoogte tussen de 26 en 30 millimeter. Zo hebben wij Nova Zembla en Nova Zembla Deluxe voor je klaarliggen, waarvan de Deluxe versie nog iets hoger is. Daarnaast hebben wij ook Belle, Celine en Boa Vista. Deze soorten kunstgras zijn uitstekend om een stukje groen op hoogte te realiseren.

 

Wat dacht je van mooi kunstgras voor de bedrijfstuin?

Een bedrijfstuin biedt belangrijke voordelen. Medewerkers kunnen er even tot rust komen, ontspannen of juist in stilte werken. Het gaat om de groene en natuurlijke uitstraling van de bedrijfstuin die een positief effect heeft op de productiviteit. Toch is te hoog kunstgras niet wenselijk in deze tuinen, omdat dat vaak onpraktisch is. Wil je mooi kunstgras voor de bedrijfstuin? Dan raden wij de kunstgras soorten aan met een hoogte tussen de 20 en 25 millimeter. Binnen ons assortiment kom je dan uit bij kunstgras soorten Pauline, Alaine, Dianne of Truda.

 

Kunstgras voor beursstands en etalages

We zien dat kunstgras ook steeds vaker wordt gebruikt als vloerbedekking voor bijvoorbeeld beursstands en etalages. Dit kan prima! Vaak gaat het dan vooral om de sfeer en niet zo zeer om de realistische look. Met het oog op praktisch gebruik is een korte vezel daarom beter. Wij bieden in ons assortiment kunstgras Gaby, met een hoogte onder de 20 millimeter, waardoor deze variant uitstekend geschikt is om te gebruiken als vloerbekleding.

 

Mooi kunstgras kiezen voor ieder doeleinde

Nudetuin heeft voor elk doeleinde mooi kunstgras in het assortiment. Je kunt alle varianten op je gemak online bekijken in onze webwinkel. Wil je de soorten kunstgras echt voelen en ‘beleven’? Kom dan eens langs in onze showtuin. Wij zijn er om je te informeren over de mogelijkheden en te adviseren bij het maken van een goede keuze voor jouw specifieke doeleinde. Wil je mooi kunstgras kopen, maar heb je eerst nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.