Een moderne tuin met beton: 5 tips!

Een moderne tuin maken hoeft niet moeilijk te zijn, maar je hebt natuurlijk wel de juiste materialen nodig. Wanneer we kijken naar de stijl van de moderne tuin van vandaag, dan zien we dat er meerdere trends zijn. We zien bijvoorbeeld veel onderhoudsvriendelijke tuinen die worden gecombineerd met de trendy betonlook. Hier kun je goed mee aan de slag als jij ook een moderne tuin wilt. Nudetuin geeft je 5 handige tips om van jouw tuin een mooie, onderhoudsvriendelijke en moderne tuin te maken.

 

1. Hoogteverschillen realiseren

Een moderne tuin hoeft zeker niet vlak te zijn. Integendeel! Juist door te spelen met hoogteverschillen kun je een heel modern effect realiseren. Het creëren van hoogteverschillen in de tuin hoeft ook zeker niet lastig te zijn. Hiervoor kun je bijvoorbeeld betonnen stapelblokken voor gebruiken. Deze zijn overigens ook ideaal voor het maken van onder meer bloembakken, borders, vijvers en zitkuilen.

 

2. Strakke vormgeving

Een strakke vormgeving is voor de moderne tuin wel een voorwaarde. Dit betekent niet dat alles van steen moet zijn. Natuurlijk, dat is heel onderhoudsvriendelijk. Toch wil je ook nog wel iets van groen of kleur in de tuin, toch? Met betonnen muurelementen kun je heel makkelijk zorgen voor een strakke vormgeving. Maak een mooie omranding voor een stukje groen en je moderne tuin is onderhoudsvriendelijk en groen tegelijk!

 

3. Een pad aanleggen

Een moderne tuin heeft een mooi pad of meerdere paden. Het kan gaan om een pad van de achterdeur naar de schuur of naar een terras. Als je wilt kun je het pad nog moderner en speelser maken door er een trap in te realiseren. Zo kom je direct weer terug op de hoogteverschillen in de moderne tuin. Je kunt goed gebruik maken van betonbielzen voor de randen van het pad.

 

4. Bestrating in een moderne look

In de meeste gevallen is minstens een deel van de moderne tuin bestraat. Welke bestrating kies je wanneer je wilt zorgen voor een moderne uitstraling? Dan kun je bijvoorbeeld aan de slag met betonklinkers. Deze zijn traditioneel, maar door de trendy kleur toch ook heel modern. Een ideale combinatie voor velen, zeker ook omdat deze klinkers er heel sfeervol uitzien.

 

5. Een strak betegeld terras

Veel mensen kiezen ervoor om voor het terras andere tuintegels te gebruiken. Vaak gaat de voorkeur uit naar een wat grotere tuintegel met een sterke uitstraling. Natuurlijk kun je ook in dit geval mooi inspelen op de trend van betonlook. Wat dacht je bijvoorbeeld van betontegels voor het realiseren van een sfeervol terras?

 

Alles voor een moderne tuin

Wil jij ook aan de slag om voor de zomer van jouw tuin een moderne tuin te maken die niet veel onderhoud nodig heeft? Dan kun je alles wat je nodig hebt bestellen bij Nudetuin. In onze webwinkel vind je een ruim assortiment. Wil je alles persoonlijk uitzoeken? Dat kan natuurlijk ook. In dat geval kun je altijd een bezoekje brengen aan onze showtuin in Wageningen. Ook hier vind je alles voor de moderne tuin. Heb je nog vragen? Neem dan gerust eens contact met ons op.