Lang kunstgras kopen: welke soort kunstgras kies je?

Lang kunstgras kopen kan een goed idee zijn, zeker wanneer je wilt genieten van een realistische uitstraling van het kunstgras. Er zijn natuurlijk veel soorten kunstgras te verkrijgen, ook bij Nudetuin. Het kan lastig zijn om een juiste keuze te maken. Wij adviseren je hier natuurlijk graag bij, of je nu online koopt of langs komt in onze showtuin in Wageningen. Wil jij lang kunstgras kopen? Dan leggen we je graag een aantal mogelijkheden voor.

 

Waarom lang kunstgras kopen?

Iedere soort kunstgras heeft een eigen lengte. We hebben het dan over de poolhoogte of de vezelhoogte. In de regel geldt vaak dat kunstgras er realistischer uitziet naar mate de sprietjes langer zijn. Wanneer je kijkt naar kunstgras Gaby in ons assortiment, dan zie je dat deze soort niet realistisch oogt. Vaak wordt deze variant gekozen voor vloeren van etalages of beursstands en niet om een realistische look te realiseren in de tuin. De vezels zijn hiervoor eenvoudigweg te kort. Mensen willen dus vooral lang kunstgras kopen wanneer zij willen genieten van een uitstraling van het kunstgras die niet te onderscheiden is van de uitstraling van echt gras.

 

Te lang kunstgras kopen is ook niet goed

Iets om wel rekening mee te houden is het feit dat het ook niet goed is om te lang kunstgras te kiezen. Mensen die te lang kunstgras kopen, wat op de markt zeker wel beschikbaar is (maar niet bij ons), die komen er thuis achter dat de sprietjes beïnvloed worden door de zwaartekracht. Zij gaan plat liggen, waardoor zij een uitstraling laten zien die vergelijkbaar is met lang natuurgras waar zojuist een auto overheen is gereden. Dit willen de meeste mensen natuurlijk niet. Wil jij lang kunstgras kopen dat er écht natuurlijk uitziet en niet té lang is om ook voor lange tijd mooi te blijven? Dan stellen wij graag een paar opties aan je voor.

 

Nova Zembla en Nova Zembla Deluxe

Binnen ons assortiment kunstgras vind je twee mooie, realistische varianten die een goede poolhoogte hebben. Op de eerste plaats is er kunstgras Nova Zembla. Deze heeft een vezelhoogte van 26 millimeter en laat een zeer realistische look zien. Hier wordt nog een schepje bovenop gedaan door kunstgras Nova Zembla Deluxe. Deze luxere variant heeft een vezelhoogte van 30 millimeter en is dus nog nét iets langer dan de gewone variant. Beide soorten zijn uitstekend wanneer je een gazon wilt maken dat niet van echt te onderscheiden is.

 

Dan is er ook nog kunstgras Amelie

Wil je lang kunstgras kopen en wil je zo lang mogelijke sprietjes zonder dat deze door de zwaartekracht plat gaan liggen? Dan is Amelie de juiste keuze. Met een poolhoogte van 40 millimeter zijn de sprietjes van deze variant nog 10 millimeter langer dan die van kunstgras Nova Zembla Deluxe. De sprietjes voelen lekker zacht aan en door de goede lengte zorgt de grasmat voor een wat wildere, natuurlijke uitstraling.

 

Kom jij ook lang kunstgras kopen bij Nudetuin?

Wij hebben diverse soorten kunstgras voor je klaarliggen, zowel in onze webwinkel als in onze showtuin in Wageningen, aan het Nudepark 93. Je kunt bij ons lang kunstgras kopen, maar ook diverse varianten met een kortere vezelhoogte. Weet je niet goed welke soort het best bij jou past? Kom dan langs om de diverse soorten kunstgras zelf te bekijken en te voelen. Wij adviseren je natuurlijk graag bij het maken van een keuze. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.