Kunstgrasvezels: 9 verschillende mesvormen

Kunstgrasvezels lijken misschien allemaal hetzelfde, maar zij zijn dit zeker niet. Het is namelijk zo dat er veel verschillende mesvormen gebruikt kunnen worden voor het maken van de kunstgrasvezels. Iedere mesvorm heeft weer een ander doel en zorgt voor een heel ander effect van het kunstgras. Nudetuin vertelt je natuurlijk graag meer over de kunstgrasvezels door je voor te stellen aan de 9 meest voorkomende mesvormen die gebruikt worden.

 

1. Vista kunstgrasvezels

Vista kunstgrasvezels worden gemaakt met een zogenaamd Vista-mes dat de naam dankt aan de vorm. Er wordt namelijk een V-vorm gerealiseerd met deze mesvorm. Dit is in veel gevallen een uitstekende keuze en komt daarom ook veel voor. Kunstgras met Vista kunstgrasvezels is geschikt voor gebruik op grotere oppervlakten en biedt een lange levensduur.

 

2. Mini W-vormige kunstgrasvezel

Er zijn aardig wat letters te vinden in de wereld van kunstgrasvezels. Eén van deze letters is de W, die gebruikt wordt binnen meerdere mesvormen. In dit geval hebben we het over de mini W-vormige kunstgrasvezel die zorgt voor een hoge duurzaamheid. Deze mesvorm wordt veel gebruikt voor kunstgras dat toegepast wordt op sportvelden en in speeltuinen. Het is een goede keuze voor locaties waar veel voetverkeer bestaat.

 

3. 3D W-vormige kunstgrasvezel

We noemden al even dat de W vaker voorkomt in de wereld van kunstgrasvezels, dus laten we direct een andere variant benoemen: de 3D W-vormige kunstgrasvezel. Deze vorm zorgt voor extra veerkracht van het kunstgras, waardoor het makkelijk terug ‘stuitert’ naar de oorspronkelijke vorm nadat het belast is. Deze kunstgrasvezels zijn zeer sterk en zorgen voor een grote duurzaamheid.

 

4. Mini C-vormige kunstgrasvezel

Het mini C-vormige mes geeft de grasmat een natuurlijke uitstraling en zorgt ervoor dat het kunstgras zacht aanvoelt. Deze bladvorm kan op elke installatie worden toegepast, maar wordt meestal aangetroffen in woon- en commercieel vastgoedlandschappen.

 

5. M-vormige kunstgrasvezel

Er kan ook gebruik worden gemaakt van het M-vormige mes en ook deze vorm biedt enkele interessante voordelen. De duurzaamheid wordt bijvoorbeeld flink verhoogd met deze kunstgrasvezels. Hierdoor is het een uitstekende keuze voor locaties waar sprake is van meer dan gemiddeld voetverkeer.

6. Ovale kunstgrasvezels

Een veel gebruikte mesvorm is de vorm die zorgt voor de ovale kunstgrasvezels. Kunstgras met deze vezels wordt vaak gebruikt voor landschapsinstallaties. Dit heeft een belangrijke reden. Kunstgras met ovale kunstgrasvezels voelt namelijk heel zacht aan en biedt een goede duurzaamheid.

 

7. Diamond Lusted kunstgrasvezels

Diamond Lusted kunstgrasvezels klinkt heel chique, maar we hebben het hier over een vrij gewone vorm. Het gaat om het welbekende ruitje, dat je ook tegenkomt op speelkaarten én dat vaak gebruikt wordt als symbool voor diamant. Deze vorm werkt ideaal als landschapsgras voor residentiële gebieden en commerciële omgevingen.

 

8. Afgevlakte ovaal met spine kunstgrasvezel

De afgevlakte ovaal met spine kunstgrasvezel zien we veel voorkomen in de particuliere tuinen. Hier is een belangrijke reden voor. Deze kunstgrasvezels zorgen voor een sterke kern en laten een zeer realistisch uiterlijk zien. Een kunstgazon is hierdoor niet te onderscheiden van een echt gazon.

 

9. Omega kunstgrasvezel

Omega kunstgrasvezels bieden een hoge kwaliteit, maar laten niet veel realisme zien. De Omega kunstgrasvezels worden het meest gebruikt voor diervriendelijk kunstgras soorten en voor kunstgrassoorten met kleinere vezelhoogten. Dit betekent ook dat deze variant vaak gekozen wordt voor de vloerbekleding van beursstands.

 

Kunstgras kopen met de beste kunstgrasvezels

Wil je kunstgras kopen met de zekerheid op kwalitatief hoogwaardige kunstgrasvezels die perfect passen bij jouw wensen en eisen? Dan zit je binnen ons assortiment zeker goed. Wij hebben kunstgras voor iedereen, ongeacht het specifieke doeleinde, van realistisch en minder realistisch kunstgras tot gekleurde varianten. Neem gerust een kijkje in ons online assortiment kunstgras of kom eens langs in onze showtuin. Heb je nog vragen over ons kunstgras of over de kwaliteit van de kunstgrasvezels? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.