Kunstgras sproeien tijdens een hittegolf

Kunstgras sproeien tijdens een hittegolf: is het nodig, is het verstandig of is het juist af te raden? Afgelopen week is het natuurlijk extreem warm geweest. We hebben pas 1 maand van de zomer van 2019 achter de rug, en dus nog 2 maanden zomer te gaan, waardoor de kans er dik in zit dat er nog meer hittegolven onze kant op komen. In de afgelopen week hebben we gemerkt dat mensen niet goed weten wat zij met het kunstgras aan moeten als het zo extreem heet is. Daarom geeft Nudetuin je hier graag meer informatie over.

 

Moet je een kunstgras sproeien tijdens een hittegolf?

Nee, een ‘moeten’ is er niet bij. Eén van de belangrijkste voordelen van kunstgras is natuurlijk wel dat je het niet hoeft te sproeien om het mooi te houden in de zomer. Je bespaart veel water en je geniet van een mooi groen gazon. Kunstgras sproeien tijdens een hittegolf is dus zeker geen must. Het kan niet verbranden en het zal ook niet verkleuren. Tegenwoordig is kunstgras van zeer hoge kwaliteit en in de basis eigenlijk altijd Uv-bestendig. Ook als de zon extreem sterk is zal het kunstgras dus niet aan kleur of kwaliteit verliezen.

 

Kan kunstgras sproeien tijdens een hittegolf verstandig zijn?

Ja, het kan verstandig zijn, maar dit is vooral een eigen keuze die je maakt. Kunstgras wordt warm, zeker bij extreme temperaturen en als de zon direct op het kunstgras schijnt. Natuurlijk wordt kunstgras niet zo heet als bijvoorbeeld zand, waar je letterlijk de voeten aan kunt verbranden, maar warm wordt het wel. Als het zo extreem heet is, dan wil je het natuurlijk zo koel mogelijk hebben. Het kan dan onprettig zijn als het kunstgras warm aanvoelt, ook voor kinderen en huisdieren. In dit geval kun je besluiten om het kunstgras te sproeien met koud water. Het kunstgras koelt zeer snel af en zal direct na het sproeien lekker koel aanvoelen, waardoor je het zelf ook minder heet hebt. Kunstgras sproeien tijdens een hittegolf kan dus, met het oog hierop, wel verstandig zijn.

 

Sproeien kan dus geen kwaad als het zo heet is?

Kunstgras sproeien tijdens een hittegolf is geen must, maar als je het wel wilt doen is het ook geen probleem. Wanneer je een echt gazon gaat sproeien wanneer de zon er volop op staat, dan kan het gras verbranden en kun je letterlijk je hele gazon verpesten. Dit zal niet gebeuren wanneer je een kunstgazon hebt. Het is volkomen veilig om je kunstgras te besproeien met koud water als de zon schijnt, zelfs tijdens een hittegolf waarbij de temperaturen extreem hoog oplopen.

 

Afkoelen op je kunstgras

Iedereen zoekt natuurlijk verkoeling tijdens een hittegolf. Hoe koeler, hoe beter! Kunstgras kan hierbij helpen. Sproei je kunstgras met lekker koud water en ga er languit op liggen. Je hebt het direct een stuk koeler! Heb jij nog geen kunstgras, maar wil je het wel geïnstalleerd hebben vóór de volgende hittegolf? Kijk dan snel in onze webwinkel en bestel jouw favoriet uit ons assortiment kunstgras. Liever eerst het kunstgras bekijken en voelen? Kom dan gezellig langs in onze showtuin in Wageningen. Natuurlijk kun je ook altijd even contact met ons opnemen als je nog vragen hebt.