Kunstgras schoonmaken: dit moet je vooral niet doen!

Kunstgras schoonmaken is geen lastige klus, maar het kan wel problemen opleveren wanneer je het op de verkeerde manier aanpakt. Het komt voor dat mensen het kunstgras schoonmaken op de verkeerde manier, waardoor het kunstgras beschadigd raakt. Zonde, want je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je kunstgras! Als leverancier van diverse soorten kunstgras geeft Nudetuin je graag inzicht in wat je vooral niet moet doen bij het schoonmaken van kunstgras.

 

Kunstgras schoonmaken met heet water

Schoonmaken met heet water is vaak net even makkelijker dan schoonmaken met koud water. Het is dan ook begrijpelijk dat mensen ervoor kiezen om het kunstgras met heet water te reinigen. Dit is niet aan te raden. Heet water kan het kunstgras beschadigen en verlaagt de goede kwaliteit. Heb je bijvoorbeeld kunstgras Dianne in de tuin liggen? Maak het dan gewoon schoon met koud water.

 

Insecten verwijderen met pesticiden

Het komt voor dat mensen kunstgras schoon willen maken omdat er insecten tussen de grassprietjes zitten. Insecten kun je niet makkelijk weren uit de tuin. Zij bevinden zich niet alleen op echt gras, maar gaan natuurlijk ook tussen de sprietjes van kunstgras zitten. Het is niet aan te raden om pesticiden te gebruiken op kunstgras om de insecten te verwijderen. Heb je bijvoorbeeld kunstgras Amelie in je tuin en wil je van de insecten af? Dan is het beter op het oppervlak gewoon te spoelen. Dit doe je eenvoudig met een tuinslang en koud water. De insecten spoelen met het water mee en vliegende insecten gaan vanzelf op de vlucht.

 

Kunstgras schoonmaken met de stofzuiger

Kunstgras moet je zo veel mogelijk vrij houden van vuil. Vallen er bladeren op in de herfst en laat je deze liggen tot ze door de regen helemaal glibberig en snotterig zijn geworden? Dan veroorzaken de bladeren vlekken die erg lastig te verwijderen zijn. Sommige mensen vinden het een goed idee om het kunstgras te stofzuigen. Dit is niet verstandig. Het kan niet alleen je kunstgras beschadigen, maar ook je stofzuiger. Heb je voor kunstgras Alaine gekozen en wil je het vuil van het gazon verwijderen? Dan kun je hier het best een kunstgrasbezem voor gebruiken.

 

Kunstgras schoonmaken met agressieve schoonmaakmiddelen

Er zijn veel verschillende schoonmaakmiddelen in de handel. Het ene product is een stuk vriendelijker dan het andere product. Vaak wordt er gekozen voor de wat agressievere schoonmaakmiddelen om hardnekkige vlekken te verwijderen. Kunstgras schoonmaken met dergelijke producten is niet aan te raden. Heb je bijvoorbeeld Kunstgras Sophie liggen en mors je er iets op? Maak het gewoon direct schoon met een natte doek en de vlek is verdwenen. Zo voorkom je dat de vlekken hardnekkig worden en enkel te verwijderen zijn met agressieve schoonmaakmiddelen.

 

Kunstgras bestellen bij Nudetuin

Heb jij nog geen kunstgras, maar wil je dit wel graag in je tuin of bijvoorbeeld op je balkon? Dan ben je bij Nudetuin natuurlijk van harte welkom. Wij hebben een ruim assortiment kunstgras in diverse prijsklassen. Je kunt het kunstgras kopen in onze showtuin in Wageningen, maar kunstgras online bestellen in de webwinkel is ook mogelijk. Wil je meer informatie of heb je vragen over kunstgras schoonmaken op verantwoorde wijze? Neem dan gerust contact met ons op.