Kunstgras op het dakterras leggen: waarom eigenlijk?

Kunstgras op het dakterras leggen is niet alleen mogelijk. Het is ook nog eens een geweldig idee! Er zijn veel verschillende soorten kunstgras te verkrijgen. Je kunt dan ook helemaal van je eigen voorkeuren uit gaan wanneer je kunstgras op je dakterras wilt. Ga je bijvoorbeeld voor langere sprietjes of hou je deze het liefst zo kort mogelijk? En hoe zit het met de kleur? Je kunt echt alle kanten op met kunstgas, ook op je dakterras. Nudetuin geeft je 5 goede redenen om kunstgras op het dakterras te leggen.

 

1. Kunstgras op het dakterras voor extra comfort

Veel dakterrassen hebben een vloer van beton. In bepaalde gevallen is er een extra vloer op het beton gerealiseerd, bijvoorbeeld van hout. Beide materialen voelen vaak niet heel comfortabel aan, zeker niet wanneer je op blote voeten loopt. Kunstgras is heerlijk zacht en voelt echt aan als echt gras. Zo zorg je dus makkelijk voor extra comfort voor je voeten wanneer je kunstgras op het dakterras legt. Wil je echt super veel zachtheid aan je voeten? Kies dan voor Nova Zembla Deluxe.

 

2. Je kunt genieten van het tuingevoel

Een dakterras is heerlijk, maar het geeft vaak ook dat echte stadgevoel. Niet iedereen houdt daarvan. Veel mensen willen van hun buitenruimte genieten alsof zij zich in de natuur bevinden, dus met lekker veel groen. Dat gevoel krijg je niet snel wanneer alles om je heen is gemaakt van beton en staal, zoals vaak het geval is met dakterrassen. Je kunt kunstgras op het dakterras leggen om direct dat groene gevoel te realiseren. Vul aan met mooie plantenbakken of vrolijke bloemen en je hebt dat echte tuingevoel. In dit geval kun je het best kiezen voor kunstgras in een realistische look, zoals kunstgras Belle of kunstgras Sophie.

 

3. Kunstgras blijft lekker koel in de zomer

Heeft je dakterras een betonnen of houten ondergrond? Dan kan het pijnlijk worden om erop te lopen tijdens de heetste dagen van het jaar. Veel materialen worden erg heet in de zon. Dit is niet prettig voor jezelf, maar zeker ook niet voor kinderen en huisdieren. Koelte aan de voeten is wel zo prettig. Dit realiseer je makkelijk met kunstgras op het dakterras. Kunstgras wordt namelijk niet heet, zelfs niet wanneer de zon er volop op schijnt. Wil je wel een koele ondergrond, maar ben je helemaal geen fan van groen? Dan is het goed om te weten dat er een groot assortiment gekleurd kunstgras beschikbaar is.

 

4. Kunstgras is voor iedereen veilig

Veiligheid is natuurlijk altijd belangrijk. Zeker wanneer er kinderen en / of huisdieren op het dakterras komen wil je zeker zijn dat alles in orde is. Deze zekerheid heb je met kunstgras. Het bevat geen losse of scherpe onderdelen, het wordt niet heet en het snijdt niet. Het voelt gewoon lekker zacht aan onder zowel voeten als poten. Diverse soorten kunstgras, waaronder kunstgras Dianne en kunstgras Claire, zijn speciaal ontwikkeld als dier- en kindvriendelijke kunstgrassoorten.

 

5. Minder boenen met kunstgras op het dakterras

Het kan een flinke klus zijn om hout of beton goed schoon te maken. Daar zit niet iedereen op te wachten. Wil jij je dakterras onderhoudsvriendelijk maken? Dan is het ook zeker aan te raden om kunstgras op het dakterras te leggen. De meeste vlekken zijn eenvoudig met een vochtige doek te verwijderen.

 

Kies het ideale kunstgras voor je dakterras

Bij Nudetuin hebben we veel verschillende soorten kunstgras die uitstekend geschikt zijn om op een dakterras toe te passen. De keuze is dan ook helemaal aan jou. Kies bijvoorbeeld voor de mooie uitstraling van kunstgras Amelie of ga voor de ultieme zachtheid van kunstgras Alaine. Bestel jouw favoriete kunstgras online of kom de verschillende soorten bekijken in onze showtuin. Natuurlijk adviseren wij je graag. Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.