Kunstgras op het dak: waarop letten?

Kunstgras op het dak leggen? We zien het steeds vaker. Het is dan ook zo dat we lang niet allemaal een ruime tuin hebben om van de buitenlucht te kunnen genieten. Zeker in de stad en in volgebouwde woonwijken zien we steeds meer dakterrassen in plaats van tuinen. Een dakterras hoeft niet helemaal van beton of steen te zijn. Je kunt er een mooi groen geheel van maken. Hiervoor kun je kunstgras op het dak leggen als basis. Wel zijn er een aantal zaken om goed op te letten als je kunstgras op het dak wilt leggen. Nudetuin geeft je inzicht in de 6 belangrijke aandachtspunten.

 

1. Check de afvoer

Het is belangrijk dat de drainage van het dak in goede staat is. Water moet goed weg kunnen. Dit is belangrijk voor de levensduur van het kunstgras, maar natuurlijk ook om overstromingen te voorkomen.

 

2. Controleer de draagkracht

Niet ieder dak is vanzelfsprekend geschikt om te dienen als dakterras. Controleer daarom altijd de draagkracht van het dak. Kan het dak wel het extra gewicht van kunstgras, van meubilair en meerdere personen aan? Weet je het niet zeker? Laat er dan een aannemer of architect naar kijken.

 

3. Maak het dak veilig

Je kunt natuurlijk kunstgras op het dak leggen om lekker op het dak te gaan genieten van de zon, maar bedenk ook dat er weer een slechter seizoen komt. In Nederland hebben we vaker te maken met slecht weer, waarbij zaken van het dak af kunnen waaien. Zorg voor een optimale veiligheid, zodat er niets (geen eigendommen én geen personen) van het dak af kan vallen.

 

4. Plaats eerst hout voordat je kunstgras op het dak legt

Veel daken in Nederland zijn voorzien van een laag vilt of bitumen. Dit is in principe natuurlijk prima, maar het zijn niet de beste materialen om direct kunstgras op te installeren. Zeker bij het op maat snijden van het kunstgras ontstaat het gevaar dat je in de dakbedekking snijdt, met alle gevolgen van dien. Voorkom dit door eerst houten planken op het dak te plaatsen voordat je kunstgras op het dak op maat gaat snijden.

 

5. Gebruik niet te veel lijm

Natuurlijk is het belangrijk dat het kunstgras op het dak goed bevestigd wordt. Toch is het niet aan te raden om erg veel lijm te gebruiken. Lijm zorgt namelijk voor een afname van de drainagekwaliteit. Het kan ervoor zorgen dat het water nergens meer heen kan, waardoor je met overstromingen te maken kunt krijgen. Gebruik lijm, maar doe het met mate.

 

6. Gebruik verbindingstape

Moeten er meerdere delen kunstgras op het dak worden samengevoegd? Dan is het verstandig om hiervoor gebruik te maken van verbindingstape. Dit zorgt voor een mooie en goede aansluiting, terwijl het ook helpt voorkomen dat je te veel lijm gebruikt. Natuurlijk kunnen wij je hierin ook goed adviseren.

 

Kunstgras op het dak leggen of laten leggen

Je kunt natuurlijk zelf kunstgras op het dak leggen, maar het is ook een mogelijkheid om kunstgras op het dak te laten leggen. Deze keuze is natuurlijk helemaal aan jou. Je bent bij Nudetuin van harte welkom voor de aanschaf van kunstgras. Wil je het zelf leggen? Dan kunnen wij je van het nodige advies voorzien. Wil je het kunstgras op het dak laten leggen? Dan kunnen wij je de juiste service aanbieden. Kom gerust eens langs in onze showtuin aan het Nudepark 93 in Wageningen of bekijk ons assortiment kunstgras online. Natuurlijk kun je ook altijd contact met ons opnemen.