Kunstgras mooi houden: 8 tips!

Kunstgras mooi houden is natuurlijk belangrijk. Als je nieuw kunstgras laat leggen, dan ziet het er prachtig uit. Je wilt dat het er over een aantal jaren nog zo mooi uitziet. Gelukkig hoef je hier niet heel veel voor te doen. Kunstgras is immers onderhoudsvriendelijk. Wel is het belangrijk dat je voldoende aandacht besteedt aan de manier waarop je met kunstgras omgaat. Kunstgras mooi houden is eenvoudig zolang je goed let op wat je ermee doet. Nudetuin geeft je 8 tips om je kunstgras mooi te houden.

 

1. Voorkom scherpe objecten

Kunstgras kan beschadigen wanneer het in aanraking komt met scherpe of puntige objecten. Hierbij valt natuurlijk te denken aan gebroken glas – wat je altijd zo snel mogelijk moet verwijderen – maar ook aan stiletto’s.

 

2. Plakkerige producten

Je kunstgras mooi houden is ook een kwestie van het kunstgras goed schoon houden. Probeer altijd te voorkomen dat plakkerige producten op het kunstgras terecht komen. Hierbij valt te denken aan lijm en bijvoorbeeld kauwgom.

 

3. Snoei overhangende heggen of bomen

Het is niet erg wanneer er eens een blaadje op je kunstgras valt. Helaas kan het wel een probleem worden als het hele kunstgras bezaaid ligt met rottende bladeren, takken en ander vuil. Voorkom dit zo veel mogelijk door overhangende heggen en bomen goed te snoeien. Verwijder regelmatig al het vuil van je kunstgras.

 

4. Heet water en zeep gebruiken

We noemden het net al even: kunstgras mooi houden is ook een kwestie van het goed schoon houden. Is er toch een vlek ontstaan? Dan is het belangrijk om hier goed mee om te gaan. Gebruik enkel heet water en zeep om de vlekken te verwijderen. Zelfs hardnekkige vlekken verwijder je op deze manier gemakkelijk. Gebruik nooit sterke reinigingsmiddelen of harde chemicaliën.

 

5. Rijd er niet overheen met motorvoertuigen

Het is geen probleem om met een rolstoel, fiets of kruiwagen over je kunstgazon te rijden. Dit betekent alleen niet dat je overal mee over het kunstgras kan rijden. Houd motorvoertuigen weg van je kunstgras.

 

6. Reflectiegevaar

Iets wat veel mensen met kunstgras vergeten is reflectiegevaar. Dingen die reflecteren, zoals spiegels, kunnen de zon reflecteren op het kunstgras. Door dit proces kan het kunstgras verbranden, waardoor je met lelijke brandplekken komt te zitten. Controleer altijd of er geen reflecterende voorwerpen zijn die de zon op het kunstgazon reflecteren.

 

7. Warmtebronnen bij je kunstgras

Wil je je kunstgras mooi houden? Kijk dan altijd goed uit met het bewaren of gebruiken van warmtebronnen op je kunstgras. Steek geen vuurwerk af op je kunstgras, zet geen barbecue aan op het kunstgras en kijk goed uit met sigaretten.

 

8. Schade door kinderen of huisdieren

Je kunt je kunstgras mooi houden door zelf voldoende aandacht te besteden aan de manier waarop je ermee omgaat, maar het is ook belangrijk om goed in de gaten te houden hoe andere leden van het huishouden ermee omgaan. Als kinderen sprietjes uit het kunstgazon trekken, dan kom je uiteindelijk met kale plekken te zitten. Kunstsprietjes groeien immers niet terug. Honden of katten kunnen proberen te graven in het kunstgras, waardoor zij de onderlaag kunnen scheuren. Dit is ook zeker iets om op te letten.

 

Tijd voor een mooi kunstgazon?

Wil jij nieuw kunstgras kopen? Dan ben je bij Nudetuin natuurlijk van harte welkom. Je kunt bij ons online bestellen of het kunstgras kopen in onze showtuin in Wageningen. Wil jij meer weten over onze kunstgrassoorten of over kunstgras mooi houden? Neem dan gerust contact met ons op.