Kunstgras laten leggen: 5 goede redenen!

Kunstgras laten leggen is in veel situaties een uitstekende keuze. Steeds meer mensen kiezen voor kunstgras in de tuin of bij de entree van het bedrijf. Dit is natuurlijk geen trend die zomaar is ontstaan. Hier zijn belangrijke redenen voor. Kunstgras laten leggen biedt veel voordelen. Nudetuin geeft je 5 goede redenen om ook kunstgras te laten leggen.

 

1. Kunstgras is onderhoudsvriendelijk

Heb je geen groene vingers? Zit je er gewoon niet op te wachten om steeds de grasmaaier uit de schuur te halen? Dan kun je kunstgras laten leggen. Als het eenmaal geïnstalleerd is, dan heeft het niet veel onderhoud meer nodig. Je hoeft niet te maaien en je hoeft ook geen water te sproeien!

 

2. Geen giftige stoffen nodig

Wanneer je een echt gazon hebt, dan is het in veel gevallen toch nodig om gebruik te maken van stoffen die niet heel gezond zijn. Je gebruikt onkruidverdelgers bijvoorbeeld. Daarnaast moet je ook met andere stoffen aan de slag, zoals meststoffen. Dit hoeft niet als je kunstgras hebt. Je hebt hooguit een keer infill nodig om de sprietjes weer mooi overeind te laten staan. Deze producten zijn volledig veilig en niet giftig voor mens, dier of milieu.

 

3. Kunstgras laten leggen om onkruid te voorkomen

Niet elke tuin in Nederland heeft er even veel last van, maar het komt overal voor: onkruid. Je weet wat ze zeggen: onkruid vergaat niet! Misschien ken je die vervelende rug- en spierpijnen wel na een middagje onkruid trekken. Je kunt kunstgras laten leggen om dergelijke problemen achter je te laten. Wanneer kunstgras goed wordt geïnstalleerd, dan kan er geen onkruid doorheen kruipen.

 

4. Zeer lange levensduur

Verreweg de meeste soorten kunstgras zijn vervaardigd uit polyurethaan en de sprieten zijn elk speciaal ontworpen om veel voetverkeer te verdragen. Dit betekent dat kunstgras sterk en duurzaam is. Je kunt er jarenlang plezier van hebben. Een levensduur van 15 jaar wordt makkelijk bereikt bij een normale belasting.

 

5. Een optimale afvoer

Natuurgras laat bekende problemen zien, zoals potgaten en moddergaten. Dit komt vooral doordat de natuurlijke afvoer niet optimaal is. Kunstgras kent wel een optimale afvoer als de ondergrond passend is. Hierdoor droogt het ook lekker snel, zodat je na een regenbui als snel weer kunt genieten van droog kunstgras.

 

Wil jij ook kunstgras laten leggen?

Bovenstaande 5 redenen zijn waarschijnlijk al voldoende om bij Nudetuin eens kennis te komen maken met de diverse soorten kunstgras, maar we willen er toch nog eentje benoemen. Kunstgras is gewoon ontzettend mooi. Het is niet meer te onderscheiden van echt gras. Het toont veel mooier dan natuurgras, zeker in de slechtere seizoenen van het jaar. Eigenlijk moet je het gewoon zelf eens ontdekken! Wij nodigen je uit om eens te komen kijken bij onze kunstgrassoorten, in de showtuin in Wageningen. Wil je kunstgras laten leggen en bestel je liever online? Dat kan bij ons natuurlijk ook. Het hele assortiment is in de webwinkel terug te vinden. Heb je nog vragen? Aarzel niet en neem contact met ons op!